Què fem?

Bauma de la Font del Bisbe

  1. Home
  2. »
  3. Bauma de la Font del Bisbe
adreça:
La Pobla de Lillet Berguedà (el)

 

 

 

La bauma de la Font del Bisbe de la Pobla de Lillet està situada a la serra del Catllaràs, entre la carretera de la Pobla de Lillet i la de Sant Jaume de Frontanyà. Aquest indret és un dels espectacles fluvials de major interès, situat a la vall del torrent de Solls. L’aigua de la riera es despenja de la cornisa rocosa des d’uns 12 metres d’alçada formant un extens gorg. L'erosió a la roca ha obert una balma donant-li un aspecte encara més espectacular.

 

Font del Bisbe de la Pobla de Lillet

Balma de la Font del Bisbe a La Pobla de Lillet

Per arribar-hi cal agafar la carrera GI-401 que va de la Pobla de Lillet a Campdevànol. Aproximadament al quilòmetre 12, a mà dreta, surt una carretera cap a Sant Jaume de Frontanyà. Després d'uns 3,5 km, a mà dreta, hi ha una fletxa blava pintada a l'asfalt i un marge on hi caben 4 o cinc cotxes. Un corriol porta fins a la Font del Bisbe.

Font del Bisbe a la Pobla de Lillet

Sota la barbacana rocosa s’hi ha obert una gran balma pels efectes de l’erosió mil·lenària gairebé al centre de la qual, una gruixuda columna de tosca, formada per la unió d’una estalagmita i una estalactita, sembla apuntalar la gran volta rocosa. D’aquesta columna brolla la dita Font del Bisbe. Tot plegat integra un conjunt natural digne d’admiració.

Bauma de la font del Bisbe

Font del Bisbe a la Pobla de Lillet

(informació Grup Espeleologia de Badalona)

La balma té unes mesures màximes de 60 m d’amplada, 10 de fons i 8 d’alçada. La font de dins de la balma és una captació de l’aigua, procedent de filtracions del torrent superior. Brolla des del sostre de la balma i és canalitzada per la columna amb l’aspecte de pedra tosca.

L'excursió fins la Font del Bisbe és un punt curiós de visitar. Nosaltres no hi hem anat però us hem portat dues fotos ben diferents. Una on es veu el salt d'aigua i el gorg que s'hi crea i l'altre en ple hivern amb l'aigua completament glaçada.

*foto portada flickr SBA73

 

Altres llocs d'interès

El Berguedà amb nens

Catalunya central amb nens

EXCURSIONS A COVES, VISITAR MINES I DESCOBRIR BALMES

 

 

 

etiquetes: