Activitats estiu

Què fem?

Arborètum de Masjoan

  1. Home
  2. »
  3. Arborètum de Masjoan
web:
adreça: Masjoan S/N
adreça:
Masjoan S/N - Espinelves Osona
preu activitat: < 8 anys gratuït
obert: tot l'any
telèfon: 646 27 50 90

 

 

 

La visita a l'Arborètum de Masjoan és una manera lúdica i atractiva de poder descobrir un bon grapats d'arbres monumentals. A Masjoan s'hi troba la major concentració d’arbres monumentals de Catalunya. Estan agrupats en una magnífica arbreda formada per un gran nombre de coníferes plantades majoritàriament per Marià Masferrer entre els anys 1860-1911. Molts dels exemplars superen els 40m d’alçada entre els quals trobem l’avet mes alt del país.

Tots els arbres declarats monumentals per la Generalitat de Catalunya. En total hi trobareu set espècies (Sequoia gegant, Avet del Montseny, Cedre Atlàntica, Teix, Castanyer d’Índia, Til·ler, i Alzina).

 

Arborètum de Masjoan . La Masia de  Masjoan

totnens-arboretum-masjoan-montseny-sortida-nens7

Masjoan és una masia del segle XII on la família Masferrer resideix des de 1710 quan Isidre Masferrer Corts (1684-1763) la va comprar als llavors propietaris de cognom Masjoan. Situada prop del poble d’Espinelves al bell mig del Montseny-Guillaries. La casa està rodejada d’avets i altres tipus de coníferes (58 espècies diferents) que s’han preservat des de mitjans del XIX. Tot el conjunt formen aquest bonic i important arborètum.

 

L'Arborètum de Masjoan

totnens-arboretum-masjoan-montseny-sortida-nens6

L’Arborètum de Masjoan

  • Fou creat principalment per Marià Masferrer Rierola (1856-1923). Eminent naturalista i botànic que va estudiar profundament la fauna i flora de les Guillaries.
  • Actualment s’ha marcat un itinerari a peu per poder visitar l’Arborètum.
  • La visita consisteix en un recorregut de uns 30 a 45 minuts on hi ha marcats un seguit d’arbres notables plantats entre els anys 1860 i 1911 alguns d’ells catalogats de monumentals.
  • Hi trobareu fins a 56 espècies diferents.

 

Abies Masjoanis

totnens-arboretum-masjoan-montseny-sortida-nens8

El Masjoanis és l'avet de Masjoan. Un híbrid produït d'una hibridació natural entre les pinyes d’Abies pinsapo amb pol·len d’Abies alba. El resultat és una nova espècie que heretava les millors qualitats de cada un dels seus antecessors. Actualment a la finca hi ha exemplars que superen els 30 metres.

 

Altres llocs d'interès

INSTAGRAM

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save