baner cavatast

Què fem?

Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau

 1. Home
 2. »
 3. Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau
adreça:
Vilanova de Sau, Osona
coordenades: 41.959614 / 2.376153 ( del Puig del Far)

 

 

 

L'excursió fins el Puig del Far i la Roca del Migdia ens durà a dos excel·lents miradors sobre el Pantà de Sau i els espectaculars cingles de Tavertet. La ruta no representa dificultats per fer-la amb nens, encara que algun tram pot resultar més complicat per ser pedregós o costerut. L'itinerari és circular i en aquest cas s'ha optat primer per anar fins el Puig del Far, un dels 100Cims de la FEEC. La ruta comença des del mateix municipi de Vilanova de Sau a la comarca d'Osona.  Un pal indicador, amb les marques blanques i vermelles, del GR-2, indica l'inici de l'excursió. La ruta es troba dins l’Espai Natural Guilleries Savassona

 

Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau. Dades i mapa

 • Distància: 8,5 km.
 • Temps: 4 hores amb parades
 • Temps:  per a un adult 2'30h  sense parades
 • Inici: s'ha deixat el cotxe a Vilanova de Sau, al carrer de les Guillaries

Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau

 

Puig del Far i la Roca del Migdia. Itinerari.

 • El pal indicatiu condueix cap a un petit sender de baixada i ens durà cap a la carretera. Cal creuar-la i seguir pel camí de terra pel GR-2. Continuar fins a la bifurcació on un cartell ens indica que per anar al Puig del Far cal continuar per la dreta. En aquesta ocasió es continua per l'esquerre. El camí de la dreta serà el de tornada.

Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau

 • El camí continua per una espesa vegetació fins la clariana on el sender voreja el bosc. Un cop tornat al bosc d'alzines el camí pedregós s'enfila fins arribar a una pista força ample.
 • Ara la pista girar a la dreta, deixant les marques del GR a l'esquerre. La pista es bifurca, continuar per la dreta fins arribar a una altra pista. Seguir novament per la dreta acostant-nos al penya-segat. El camí però fa un gir a l'esquerre i al davant ja es pot veure el Puig del Far.  Uns metres abans de situar-nos a l'alçada del puig, a l'esquerre, s'obre un prat. Cal seguir-lo per un petit sender, no massa marcat, que condueix al bosc.

Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau

 • Al bosc trobareu un pal indicador que assenyala el camí. Aquí un trobareu una bassa d'aigua. Seguir l'indicador que condueix al Puig del Far. Seguir el camí passant per sota una balma. El camí la rodeja i s'enfila ràpidament.

Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau

Puig del Far 832 metres

 • A dalt tindreu unes bones vistes de la roca Falconera.
 • El camí ara és més suau entre el bosc d'alzines fins arribar a dalt, una plataforma plana. Vigileu els nens. les vistes són magnífiques, les cingleres de Tavertet, el pantà de Sau, la roca del Migdia, la roca Falconera, les Agudes, el Matagalls...

Roca del Migdia i tornada a l'inici

 • Cal tornar a la zona de la bassa i agafar un petit sender de l'esquerre fins quedar-nos a sota del Puig del far. Des d'aquí, a la dreta, trobareu un camí senyalitzat per el que es torna després d'arribar a la Roca del Migdia.
 • Així doncs, seguir per la pista fins la bifurcació. Cal seguir per la dreta, per la pista principal fins arribar a la propera bifurcació. Aquesta es troba al costat d'una altra bassa. Us haureu de desviar pel camí de la dreta deixant la pista.

Puig del Far i la Roca del Migdia sobre el Pantà de Sau

Des de la punta de la Roca del Migdia

 • Aquesta nova pista de seguida es bifurca. Seguir per la dreta direcció el penya-segat. De seguida veureu la bandera que indica que sou a la Roca del Migdia. Aquí les vistes són novament espectaculars. Sortir de l'esplanada i anar per un caminet fins el mirador, on les vistes panoràmiques són més complertes.
 • Pujar per un petit sender que ens durà a la pista , girar ca a l'esquerre per anar a trobar la bassa. Novament ens trobem sota el Puig del Far. A la seva alçada girar cap a l'esquerre, per un sender senyalitzat que condueix fins a Vilanova de Sau.
 • La baixada es pot fer una mica incòmoda ja que el terreny és força pedregós. S'arriba a la masia de la Vilera. Rodejar-la fins trobar un nou pal indicador direcció a Vilanova de Sau. En aquest cas, per arribar fins el cotxe,  es continua per la dreta direcció la masia de la Font. Al costat de la masia hi ha un pont de pedra que travessa la riera. Seguir fins trobar el desviament de l'inici de l'excursió, girant a l'esquerre, creuar la carretera fins el cotxe.

 

 

Altres llocs d'interès

Senderisme en família: Salt de Sallent – Rupit
Santuari de Cabrera al Collsacabra
Excursions en família: la roca Foradada – Cantonigòs

sortir amb nens a Osona

+ 100Cims amb nens

 

 

INSTAGRAM

 

 

Save

Save

Save

Save