Els Tions de Mura

activitats presencials anul·lades, Nadal 2020

 

Els Tions de Mura

  • Població: Mura
  • Lloc: per diferents carrers i espais del poble
  • Data: activitats presencials anul·lades, Nadal 2020
  • Horari: veure programa
  • Organitzat: Ajuntament de Mura

 

Exposició dels Tions disfressats per tot el poble

El petit poble de Mura pertanya a la comarca del Bages. El poble es troba en ple Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, envoltat de fonts, carenes, coves i balmes a 454m d’altitud. Un poblet pintoresc, bonic i ben cuidat que conserva tot l’encant medieval en carrers, places i porxades. Visitar-lo en qualsevol època és del tot recomanables. Ara bé, al desembre, el poble s’omple de Tions: Els Tions de Mura.  En trobareu un bona bona col·lecció del famós tronc de Nadal. Els han disfressat i repartit per tot el poble.

Mura s’omple de Tions disfressat, d’oficis, personatges populars o fent activitats diverses. La festa, Els Tions de Mura, comença, des de ja fa uns quants anys, el primer o segon cap de setmana de desembre. Podreu trobar els tions pel poble fins passat Reis.

 

Els Tions de Mura. On trobar-los

Els Tions de Mura

Si doneu una volta pel poble de Mura podreu descobrir gairebé una seixantena de tions. Haureu d’estar atents ja que poden estar en llocs ben diversos: teulades, porxades, al costat d’un arbre, asseguts, en finestres, balcons… Hi participa bona part del poble creant i decorant els tions.

Els Tions de Mura

Els Tions de Mura

Els visitants poden votar per escollir quin és el Tió que li ha agradat més. A les botigues del poble trobareu urnes on dipositar el vot. Cal recollir els tríptics informatius a les botigues del poble o al Centre d’Interpretació.

Si ho preferiu també podeu fer fotos dels Tions i participar en el concurs fotogràfic d’Instagram. Pengeu la vostra foto a #elstionsdemura

 

Taller i activitats durant el desembre a Mura

Els Tions de Mura

activitats anul·lades, Nadal 2020

A part dels Tions també hi ha tallers i activitats familiar; tallers de tions, fer cagar el tió, visita el Patge reial, Passada de reis… Si voleu caminar una mica podeu participar a la Pujada del pessebre al Montcau. Mireu la programació de la Festa del Tió a Mura.

  • tallers, activitats infantils i titelles els dies 6,7,8,9,15,16,22,23,29 i 30 de desembre d’11 a 14.30 h aproximadament ( passa pel punt d’informació o a la plaça de l’església).
  • gran cagada del tió solidari
  • pujada del pessebre al Montcau
  • teatre, curtmetratges,
  • el patge Siau i rebuda i espera als reis d’orient.

 

El poble de Mura al Bages

Els Tions de Mura

Els Tions de Mura

Les fotos del poble i la de la portada les hem tret de Viajes y escapada en autocaravana Podreu veure moltes més fotos i altres Tions de Mura.

Els Tions de Mura

 

Totes les fotos dels tions de Mura són de la Tina de Rutas con los peques.

+ Nadal amb nens

+ Mura, excursions amb nens

 

 

Save

Save

Save