bona nit criatures fantastiques el dimoni pelut

A Bona nit, criatures fantàstiques hi trobareu fins a 13 fitxes de personatges de l’imaginari popular dels Països catalans. Es tracta d’un recull pensat com a guia perquè tots els nens els puguin reconèixer fàcilment si se’ls troben per on solen habitar. Hi ha descrits des del monstre Butoni del País Valencià al Peix Nicolau de les Illes Balears a la Ginebreda del Berguedà. 

De lectura fàcil i amena amb lletra gran i poc text ideal per als que comencen a llegir sols. El petit text explicatiu  acompanya les dades bàsiques de cada personatge: categoria, domicili, aspecte i característiques. I cada criatura es descriu en doble pàgina on, en una d’elles, hi ha una gran i acolorida il·lustració que permet al nen fer-se una idea de quin aspecte pot tenir. I, lluny de fer por, cadascun d’ells, es presenta de manera divertida. Sabreu què li fa passar la vergonya al fantasma Bubota o per què ha d’anar al dentista un vampir com el compte Estruc.

El llibre esdevé una bonica i senzilla guia per descobrir fins a 13 criatures fantàstiques de la mitologia popular de casa nostra als nens. Una lectura entretinguda i de fàcil lectura per llegir i rellegir sols o acompanyats d’un adult.

I per què el bona nit? És una benvinguda. Diuen que quan es fa fosc és l’hora de les criatures fantàstiques i dels llibres i les lectures inspiradores per abans d’anar a dormir.

 

Tretze criatures i un personatge lector

La desfilada de criatures acaba amb un catorzè personatge, la Gemma, una nena com qualsevol altra petit lector. I què ens diu el personatge de la Gemma a la pàgina final? … Això ho haureu de llegir vosaltres. El que us podem avançar és que els llibres ajuden a fer volar la imaginació, a creure en mons inventats, éssers fantàstics i històries especials. I a viure plegats fantàstiques aventures!

 

Bona nit, criatures fantàstiques de El dimoni pelut edicions

bona nit criatures fantastiques el dimoni pelut

Sabeu qui és en Quarantamaula? Al país Valencià el coneixen bé, es pot transformar en gat, caragol o gallina!!!

 

 • Títol: Bona nit, criatures fantàstiques
 • Editorial: El dimoni pelut edicions
 • Ressenya: totnens
 • Col·lecció:
 • Pàgines: 38
 • Escrit per: Òscar Vallverdú
 • Il·lustrat per: Lluís Ràfols
 • Traducció:
 • Any: desembre 2020
 • Idioma: català
 • Per a lectors:
 • ISBN: 978-84-122646-4-7

 

Bona nit, criatures fantàstiques

bona nit criatures fantastiques el dimoni pelut

Què ens ha agradat del llibre

Personatges: Encara que 13 poden semblar pocs, sobretot coneixent la riquesa de l’imaginari d’éssers fantàstics dels Països Catalans, n’hem descobert forces que desconeixíem. I això sempre resulta gratificant i atractiu.

Fitxes: ens agrades les presentacions senzilles i les fitxes son una bona manera de tenir endreçats els personatges. Ajuda als nens en la lectura i també alhora de classificar i ordenar cada personatge. Criatures del bosc, dracs, fades, gegants… Jugar a trobar-ne més fora del llibre segons la localització, aspecte o categoria és un bon complement a la lectura.

Il·lustracions: Cada criatura té la seva gran i acolorida il·lustració. Aquesta ocupa una de les dues pàgines de la fitxa. Personatges grans i colors gens estridents envoltats d’elements i entorns que els complementen i que ajudaran als nens a posar cara a dracs, follet o vampirs. Ens agraden els detalls com la petita il·lustració que encapçala cada nom. Petits dibuixos que identifiquen les criatures o algun element que solen portar.

Imaginació: Si bé és cert que el llibre està pensat com una guia de les criatures inventariades la lectura pot fer-se com un punt de partida. Nens i adults poden allargar el personatge, fer-lo compartir històries amb altres o crear-ne de nous.

La Gemma: o qualsevol altra nen amb un llibre a les mans. És la última criatura fantàstica del llibre, la catorzena, voleu saber per què? … Feliços somnis criatures!

 

 

anar a la biblioteca de totnens

+ literatura infantil i juvenil