Coca de vidre fàcil de fer
No fa massa vàrem veure la foto d’una coca de vidre per les xarxes socials. I nosaltres, que som força llaminers, vàrem buscar com fer-la. I en un pim-pam ja tenim els ingredients i ens hi posem. Ens va cridar l’atenció el fet que es feia a partir d’una massa de pizza finíssima, de les que podeu trobar al mercat. Això sí, com sempre fem, us hem proposat algun petit canvi tot animant-vos a fer provatures amb els petits cuiner.
Coca de vidre amb massa finíssima de pizza. Ingredients
- 1 làmina de massa de pizza fresca (rodona o rectangular)
- sucre blanc (un bon grapat)
- oli d’oliva (per pintar)
- pinyons, ametlles, pipes, festucs… a triar
Coca de vidre fàcil de fer. Elaboració
Abans de començar enceneu el forn a 200º per dalt i per baix.
- Estendre la massa sobre la superfície de treball.
- Passeu-li el corró per deixar-la més fina.
- Tallat. La podeu deixar sense tallar i fer-la sencera. Nosaltres l’hem volgut tallar en 4 porcions. Com que no sabíem si ens quedaria molt junts els hem volgut separar. I pam! Al agafar un tall la massa se’ns ha estirat. Resultat, hem fet 3 talls prims i dos sense estirar. La prova ens ha servit per veure que si feu els talls al coure la massa les porcions no s’enganxen. Això sí, ens han agradat els de forma més prima i irregular. Seguim.
- Pinteu cada tros de massa amb oli d’oliva.
- Escampeu els pinyons, ametlles, pipes… o fruits secs que vulgueu. També la podeu fer sense.
- Empolsineu-la amb un bon grapat de sucre. El sucre és una de les gràcies de la coca.
- Enforneu durant uns 13-15 minuts. En tot cas vigileu no es cremi.
- El licor. Al treure-la del forn se li posa un raig d’anís i així es veu l’efecte cristall en el sucre. Nosaltres no ho hem fet. Si que hem provat, en un dels trossets, mullar-la amb licor de préssec. No l’hem notat gaire (segurament perquè li hem posat poc).
Coca feta!
La clàssica es fa amb pinyons o només amb sucre. Nosaltres n’hem volgut provar una amb pipes, contrast de dolç i salat que queda molt bona.
Què poden fer els petits cuiners?
Encara que com sempre depèn de cada edat poden preparar les coques pràcticament sols. Estendre la massa i passar-hi el corró. Decidit si la volen fer sencera o fer-ne talls. Pintar! Triar i escampar els fruits secs i el sucre.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!!!
+ receptes amb pasta de full