Panellets de moniato i fruits secs
Mirant la foto sembla que ens hem equivocat i us hem portat croquetes amb un mussol de figurant, però no. Hem provat una recepta nova de panellets de moniato i fruits secs. Que no és més que substituït la patata per moniato i en aquest cas les ametlles o pinyons per un combinat picat de fruits secs. Els hem picat nosaltres, igual un pèl massa. També hem incorporat una altra novetat, l’almívar per enganxar i donar un toc especial als fruits secs. Una recepta fàcil, com totes les dels panellets, per fer amb els nens.
Panellets de moniato i fruits secs
Ingredients panellets de moniato
Com que només teníem un paquet de 125gr d’ametlla hem ajustats les mesures a l’ametlla. AQUÍ teniu la recepta original dels panellets i una descripció del pas a pas, variants i altres curiositats.
- 125 gr de farina d’ametlla
- 80 gr de sucre blanc o sucre llustre
- 1/3 moniato com el de la foto
- ratlladura de pell de llimona
Preparar els fruits secs i l’almívar
Hem triat un combinat de fruits secs sense torrar: anacards, nous, ametlles i avellanes. Els hem picat. Mireu que no quedin molt petits, és millor que es notin bé els trossets. A nosaltres ens ha quedat un pèl massa picats. Les ametlles i avellanes tenien pell per això han quedat amb aquest aspecte marronós de croqueta.
En un bol posar-hi suc d’almívar (nosaltres hem obert un pot de fruita en almívar). Incorporar els fruits secs picats. A la recepta original també s’hi afegeix un ou batut, nosaltres no ho hem fet. Deixeu la barreja a la nevera, millor d’un dia per l’altra. Ara ja teniu l’arrebossat dolç i enganxós.
Com fer la massa dels panellets amb els nens
- Hem cuit el moniato al microones. Tallar-lo per la meitat i xafeu-lo bé amb una forquilla. Deixeu-lo refredar completament.
- Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.
- Afegim el moniato per poder començar a fer la massa.
- Continuar pastant la massa fins que quedi tota homogènia i es pugui fer una bola.
- Un cop feta la massa deixar-la reposar ben tapada perquè no assequi. L’hem deixat a la nevera d’un dia per l’altre.
- Tallar la massa en porcions més o menys iguals. Fer boles i després donar-li la forma allargada.
- Agafeu el bol amb els fruits secs i aneu arrebossant els panellets. Veureu que s’enganxa de seguida.
- Mentre prepareu els panellets enceneu el forn. La cocció depèn de cada forn. Nosaltres els coem 180·. Es poden treure quan tinguin color.
Es nota que ens agraden els mussols? En aquesta ocasió només n’hem fet un d’especial. A casa, els petits cuiners, poden inventar els seu panellet especial.
La pell de les ametlles i avellanes li donen un aspecte diferent, una mica deslluït, si els comparem amb els panellets tradicionals. Semblen més unes croquetes de pa ratllat gruixut que els típics panellets, tot i això, han quedat força bons.
Què poden fer els petits cuiners?
Els panellets son una de les receptes que els nens ja coneixen de ben petits, sigui a l’escola o a casa. Així, tret de la part del forn els petits cuiners poden elaborar la massa, donar-los-hi forma i decorar al seu gust.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten!
Bona cuina!!!
+ recepta clàssica de panellets i trucs per fer amb nens
+ panellets de colors amb sorpresa
+panellets de pinyons amb massapà de nous
+panellets creatius, panedònuts