fires de tardor
Panellets de moniato i fruits secs
| | | | |

Panellets de moniato i fruits secs

Mirant la foto sembla que ens hem equivocat i us hem portat croquetes amb un mussol de figurant, però no. Hem provat una recepta nova de panellets de moniato i fruits secs. Que no és més que substituït la patata per moniato i en aquest cas les ametlles o pinyons per un combinat picat de fruits secs. Els hem picat nosaltres, igual un pèl massa. També hem incorporat una altra novetat, l’almívar per enganxar i donar un toc especial als fruits secs. Una recepta fàcil, com totes les dels panellets, per fer amb els nens.

Panellets de moniato i fruits secs

Panellets de moniato i fruits secs

Ingredients panellets de moniato

Com que només teníem un paquet de 125gr d’ametlla hem ajustats les mesures a l’ametlla. AQUÍ teniu la recepta original dels panellets i una descripció del pas a pas, variants i altres curiositats.

Panellets de moniato i fruits secs
  • 125 gr de farina d’ametlla
  • 80 gr de sucre blanc o sucre llustre
  • 1/3 moniato com el de la foto
  • ratlladura de pell de llimona

Preparar els fruits secs i l’almívar

Panellets de moniato i fruits secs

Hem triat un combinat de fruits secs sense torrar: anacards, nous, ametlles i avellanes. Els hem picat. Mireu que no quedin molt petits, és millor que es notin bé els trossets. A nosaltres ens ha quedat un pèl massa picats. Les ametlles i avellanes tenien pell per això han quedat amb aquest aspecte marronós de croqueta.

Panellets de moniato i fruits secs

En un bol posar-hi suc d’almívar (nosaltres hem obert un pot de fruita en almívar). Incorporar els fruits secs picats. A la recepta original també s’hi afegeix un ou batut, nosaltres no ho hem fet. Deixeu la barreja a la nevera, millor d’un dia per l’altra. Ara ja teniu l’arrebossat dolç i enganxós.

Com fer la massa dels panellets amb els nens

Panellets de moniato i fruits secs
  • Hem cuit el moniato al microones. Tallar-lo per la meitat i xafeu-lo bé amb una forquilla. Deixeu-lo refredar completament.
  • Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.
  • Afegim el moniato per poder començar a fer la massa.
  • Continuar pastant la massa fins que quedi tota homogènia i es pugui fer una bola.
  • Un cop feta la massa deixar-la reposar ben tapada perquè no assequi. L’hem deixat a la nevera d’un dia per l’altre.
  • Tallar la massa en porcions més o menys iguals. Fer boles i després donar-li la forma allargada.
  • Agafeu el bol amb els fruits secs i aneu arrebossant els panellets. Veureu que s’enganxa de seguida.
  • Mentre prepareu els panellets enceneu el forn. La cocció depèn de cada forn. Nosaltres els coem 180·. Es poden treure quan tinguin color.
Panellets de moniato i fruits secs

Es nota que ens agraden els mussols? En aquesta ocasió només n’hem fet un d’especial. A casa, els petits cuiners, poden inventar els seu panellet especial.

Panellets de moniato i fruits secs

La pell de les ametlles i avellanes li donen un aspecte diferent, una mica deslluït, si els comparem amb els panellets tradicionals. Semblen més unes croquetes de pa ratllat gruixut que els típics panellets, tot i això, han quedat força bons.

Què poden fer els petits cuiners?

Els panellets son una de les receptes que els nens ja coneixen de ben petits, sigui a l’escola o a casa. Així, tret de la part del forn els petits cuiners poden elaborar la massa, donar-los-hi forma i decorar al seu gust.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten!

Bona cuina!!!

+ recepta clàssica de panellets i trucs per fer amb nens

+ panellets de colors amb sorpresa

+panellets de pinyons amb massapà de nous

+panellets creatius, panedònuts

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat