recepta panellets creatius panedùnuts

De la mateixa manera que fer panellets és una tradició sembla que nosaltres hem convertit el fet de fer una panellets diferents cada any en una tradició. esperem que ens durin les ganes. I ens divertim i d’això és tracta. Aquest any preparem una recepta de panellets creatius que els anomenem panedonuts. Uns panellets amb forat amb forma de mini dònuts amb decoració variada d’aquesta que entra pels ulls.

Recepta de panellets creatius panedonuts

recepta panellets creatius panedùnuts

Els ingredients d’aquests panedonuts varien una mica dels panellets originals ja que hi hem incorporat coco. Serien bàsicament panellets de coco (farina d’ametlla, sucre llustre, coco, llimona i patata). Vosaltres els podeu fer com més us agradin. Podeu partir de la recepta de panellets clàssics AQUÍ teniu ingredients, mesures i elaboració.

I el nom de panedonuts? No sabíem com anomenar-los i la forma i els ingredients ens han donat la idea. 

Elaboració dels panedonuts

recepta panellets creatius panedùnuts

Un cop tingueu la massa de panellets feu boles de la mida d’un panellet de pinyons. Per fer el forat com si fos un donut hem fet servir un dels accessoris de la mànega pastissera. Amb una mica de compte fem el forat. Un cop fet acabeu de donar li la forma rodona i el forat. Poseu-lo sobre un paper sulfurat i aixafeu-lo una mica.

Hi ha panedònuts que s’han de decorar abans de posar al forn i altres que es decoren just després de treure’ls de forn quan encara estan calents.

recepta panellets creatius panedùnuts

  • Abans d’enfornar: els de pinyons i ametlles. Pinteu el panellet amb ou i enganxeu-li els pinyons i les ametlles. Els de colors. Nosaltres n’hem fet tres, un de cada color. Li hem posat unes gotes a la bola i després els hi hem donat la forma.
  • Després del forn: decorar-los quan encara estiguin calents així els ingredients s’enganxaran més fàcilment. Els hem pintat amb una mica de melmelada. N’hem fet nevats amb sucre llustre, amb xocolata ratllada i amb bolets i fideus de colors.

Panedònuts, panellets amb forat

recepta panellets creatius panedùnuts

La gràcia d’aquets panellets està en la seva vistositat. Recorden el donetes que surten al mercat de gustos i aspecte diferents. Nosaltres els hem decorat amb ingredients que teniem per casa. I vosaltres els voleu provar de fer? Com els decorareu?

recepta panellets creatius panedùnuts

Què poden fer els petits cuiners?

Els panellets son una de les receptes que els nens ja coneixen de ben petits, ja sigui a l’escola o a casa. Així, tret de la part del forn els petits cuiners poden elaborar la massa, donar-los-hi forma i decorar al seu gust.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten!

+ recepta clàssica de panellets i trucs per fer amb nens

+ panellets de colors amb sorpresa

+panellets de pinyons amb massapà de nous