7 Gelats saludables amb plàtan
L’estiu és l’època ideal per gaudir de gelats, i si podeu fer-los a casa amb ingredients naturals i saludables, molt millor. Us deixem set receptes de gelats saludables amb plàtan, perfectes per fer amb nens. Aquestes receptes són fàcils, nutritives i delicioses. A més, són una excel·lent manera de passar temps en família mentre creeu unes postres fresquetess que podeu personalitzar amb diferents guarnicions com trossets d’ametlles, xocolata,.. Ja ho sabeu, si teniu plàtans madurs, a part de fer un pastís podeu fer gelats!
7 Gelats saludables amb plàtan per fer amb nens
Un cop fets els gelats els podeu decorar amb una mica de xocolata, trossets d’ametlla, trosset de fruita tallada molt petita… o tal qual. Per elaborar la majoria dels gelats de fruita, i els de plàtan també, és millor congelar la fruita abans de tritura-la. Després ja podeu afegir la resta d’ingredients i triturar. Veureu que cada recepta incorpora algun ingredient que el fa diferent del les altres. Els podeu menjar amb cullera o posar-los en un motlle de gelats de pal. I vosaltres quantes d’aquestes receptes gelats saludables amb plàtan heu preparat?
Gelat de Plàtan i Cacau
Ingredients:
- 3 plàtans madurs
- 2 cullerades de cacau pur en pols
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)
Preparació: Peleu els plàtans i talleu-los a rodanxes. Congeleu-los durant almenys 2 hores. Poseu els plàtans congelats en una batedora. Afegiu el cacau en pols i l’extracte de vainilla. Tritureu fins a obtenir una crema suau i homogènia. Serviu immediatament o congeleu durant una hora per obtenir una textura més ferma.
Gelat de Plàtan i Maduixa
Ingredients:
- 3 plàtans madurs
- 1 tassa de maduixes
- 1/2 tassa de iogurt grec natural
Preparació: Peleu els plàtans i talleu-los a rodanxes. Congeleu-los juntament amb les maduixes durant almenys 2 hores. Poseu els plàtans i les maduixes congelades en una batedora amb el iogurt grec. Tritureu fins obtenir una barreja homogènia. Serviu immediatament o congeleu durant una hora per obtenir una textura més ferma. Aquí podeu deixar un parell de maduixes sense triturar, les talleu ben petites i les afegiu a la barreja,
Gelat de Plàtan i Nabius
Ingredients:
- 2 plàtans madurs
- 1 tassa de nabius
- 1/2 tassa de llet de coco
Preparació: Peleu els plàtans i talleu-los a rodanxes. Congeleu-los durant almenys 2 hores. Poseu els plàtans congelats en una batedora amb els nabius i la llet de coco. Tritureu fins obtenir una barreja homogènia. Serviu immediatament o congeleu durant una hora per obtenir una textura més ferma. Podeu guardar uns quants nabius per decorar.
Gelat de Plàtan i Menta
Ingredients:
- 2 plàtans madurs
- 1/2 tassa de llet d’ametlles
- Fulles de menta fresca
Preparació: Peleu els plàtans i talleu-los a rodanxes. Congeleu-los durant almenys 2 hores. Poseu els plàtans congelats en una batedora amb la llet d’ametlles i unes quantes fulles de menta fresca. Tritureu fins obtenir una crema suau i homogènia. Serviu immediatament o congeleu durant una hora per obtenir una textura més ferma.
Gelat de Plàtan i Mango
Ingredients:
- 2 plàtans madurs
- 1 mango madur
- Suc de mitja llimona
Preparació: Peleu els plàtans i el mango, i talleu-los a trossos. Congeleu-los durant almenys 2 hores. Poseu els plàtans i el mango congelats en una batedora amb el suc de llimona. Tritureu fins obtenir una crema homogènia. Serviu immediatament o congeleu durant una hora per obtenir una textura més ferma.
Gelat de Plàtan i Iogurt
Ingredients:
- 3 plàtans madurs
- 1 tassa de iogurt grec natural
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
Preparació: Peleu els plàtans i talleu-los a rodanxes. Congeleu-los durant almenys 2 hores. Poseu els plàtans congelats en una batedora amb el iogurt grec i l’extracte de vainilla. Tritureu fins obtenir una crema suau i homogènia. Serviu immediatament o congeleu durant una hora per obtenir una textura més ferma.
Gelat de plàtan i maduixa amb xocolata
Ingredients:
- 3 plàtans madurs
- 1 tassa de maduixes
- 1/2 tassa de llet de coco
- 50 g de xocolata negra (mínim 70% cacau)
Preparació: Peleu els plàtans i talleu-los a rodanxes. Congeleu-los juntament amb les maduixes durant almenys 2 hores. Poseu els plàtans i les maduixes congelades en una batedora amb la llet de coco. Tritureu fins obtenir una barreja homogènia. Foneu la xocolata negra al bany maria o al microones. Serviu el gelat amb la xocolata desfeta per sobre.
BON PROFIT!!!
RECEPTES DE GELATS