Què fem?

Arborètum Geogràfic de Queixans

  1. Home
  2. »
  3. Arborètum Geogràfic de Queixans
adreça:
Camí de la Muntanya, Queixans Cerdanya
coordenades: 42.3952799 / 1.9226135
tipus visita: accés lliure

 

 

 

L’arborètum de Queixans està constituït per una col·lecció d’arbres de cinc zones geogràfiques del món (Pirineus, Europa, Amèrica, Àsia i altres zones del món).  L’espai està obert al públic i és d'accés lliure i hi poden entrar les mascotes. Queixans és un dels nuclis de població del municipi de Fontanals de Cerdanya. Actualment no es troben tots els arbres que hi ha al mapa, però sempre val la pena visitar. No us oblideu de consultar el mapa interactiu per veure la fitxa dels arbres.

 

 

Arborètum Geogràfic de Queixans

Segons sembla aquest arborètum no està en les seves millors condicions, tot i així hem decidit incorporar-lo al portal ja que la seva visita, encara que incomplerta, és aconsellable. Si consulteu el web de l'arborètum (cliqueu sobre la foto) podreu veure el plànol de com estava planificat. Un cop al web podeu accedir a la fitxa de tots els arbres que hi havia plantats. El resultat una classe de botànica en ruta.

Itinerari botànic

Arborètum Geogràfic de Queixans

Fitxes que s'obren clicant en cada zona on es troben els arbres.

Arborètum Geogràfic de Queixans

 

Avís de l'ajuntament:

  • Fa uns deu anys es va iniciar el projecte; es van plantar milers d’exemplars de diverses zones del món amb arrel nua. Moltes d’aquestes espècies no s’han adaptat i hi ha hagut moltes baixes.
  • Actualment, a les zones del PIRINEU i d’EUROPA és on podem trobar més exemplars vius. A la resta de zones, la majoria d’espècies no s’han adaptat i malauradament no han sobreviscut.
  • Alguns rètols indicatius estan malmesos i ara s’està estudiant replantar diverses zones que siguin viables i redissenyar les zones no viables.

Arborètum Geogràfic de Queixans

*Esperem que aviat es pugui rehabilitar i adaptar les espècies a la climatologia de la zona i fer-ne un bonic arborètum encara que sigui més local de la ona Pirineus Europa.

Les fotos les hem tret del facebook de Turisme Cerdanya.

 

 

+ jardins i arborètums de Catalunya

+ Cerdanya amb nens

 

INSTAGRAM