Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Arborètum de Lleida Dr. Pius Quer i Font

  1. Home
  2. »
  3. Arborètum de Lleida Dr. Pius Quer i Font
adreça: Enric Farreny, 49
adreça:
Lleida Segrià (el)
preu activitat: < 12 anys gratuït (acompanyats d'un adult) Preu entrada 2€
telèfon: 973 070 083

 

 

 

L'Arborètum de Lleida Dr. Pius Quer i Font ocupa unes 7 hectàrees de terreny. Hi trobareu una completa col·lecció de plantes vives de més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenats segons el bioma de la Terra en què viuen. Els arbres són el referent d'aquest jardí botànic i hi estan representants per quatre biomes arboris, dels més importants del planeta: boscos boreals, boscos caducifolis, boscos esclerofil·les i selves temperades. Dins de cadascun d’aquests biomes s’han reconstruït fins a 16 ambients boscosos molt representatius.

Arborètum de Lleida Dr. Pius Quer i Font

Arborètum de Lleida Dr. Pius Quer i Font

L'Arborètum porta el nom de l'il·lustre científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobre tot, divulgativa al servei de la botànica.

La col·lecció de plantes vives documentades, especialment arbres és la base sobre la que s'estructura l'Arborètum. Els arbres estan ordenats en funció del bioma de la Terra en que viuen. Dins de cadascun dels quatre biomes representats es reconstrueixen, d'alguna forma, fins a 16 dels ambients més representatius que acullen. Sobre aquesta base es despleguen sobretot les activitats d'interpretació relacionades amb el món vegetal.

 

El jardí botànic de Lleida

A més, l'Arborètum de Lleida, és un espai verd de la ciutat, integrat en la xarxa urbana i, com a tal, pretén ser un espai de participació ciutadana en temes relacionats amb les plantes.

Podeu visitar-lo durant tot l'any, la floració, els colors de tardor... canvien el seu aspecte.

Arborètum de Lleida Dr. Pius Quer i Font

  • Consulteu a la web les diferents activitats i tallers que s'hi fan.
  • Si voleu teniu l'opció d'apadrinar un arbre o de fer-vos socis.

 

INSTAGRAM