El Museu del Clima i la Ciència de Lleida és un equipament dedicat principalment a la difusió científica. També hi té un pes important les activitats culturals, socials i educatives de tot tipus. El recinte uneix el projecte museogràfic obra del doctor Jorge Wagensberg i el projecte arquitectònic de Toni Gironès. Es tracta d’un nou espai públic de 5 hectàrees al Turó de Gardeny, al barri de la Mariola, que es planteja com un espai viu i en constant interacció tant amb la natura com amb el visitant. El museu és a l’aire lliure i s’hi fan activitats i tallers programats.
Museu del Clima i la Ciència de Lleida. Joan Oró
El Museu del Clima i de la Ciència de Lleida, situat entre el Parc Científic i el barri de la Mariola.
- L’àrea museística ocupa 50.000 m2, la majoria dels quals a l’aire lliure, per divulgar i desvetllar l’interès per la ciència i el clima. L’espai obert del museu disposa de la primera xarxa pública per fer volar drons. L’activitat està gestionarà l’associació Lleida Drone, amb seu al Parc Científic.
- L’únic espai tancat, la Sala Oró, acull part del llegat del científic lleidatà. La Sala Oró està dotada amb una consola d’intel·ligència artificial (AI-Oró) que utilitza el llenguatge natural de Google i que ha produït el Liquid Galaxy Lab del Parc Científic. Es tracta d’un sistema domòtic que respon preguntes per veu sobre la vida del Dr. Oró.
- L’àrea central del nou museu, impulsat per l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Fundació La Caixa, és una pèrgola que crearà, amb el temps, una coberta vegetal.
Activitats permanents a la Sala Oró del Museu del Clima
El Museu del Clima i la Ciència de Lleida ofereix al públic un espai per a la divulgació científica alhora que custodia el llegat del científic lleidatà Joan Oró, una de les figures més universals de Lleida. El llegat del científic, Joan Oró, dotat amb una consola d’intel·ligència artificial produïda al Liquid Galaxy Lab del Parc Científic.
Visites guiades gratuïtes a l’exposició de Joan Oró. Descobrireu qui va ser en Joan Oró, la seva trajectòria i els seus descobriments.
- D’abril a octubre, cada 2n diumenge de mes, d’11 a 14h.
- Activitat gratuïta, no cal inscripció prèvia.
- Inici de les visites cada hora en punt.
- Lloc de trobada: Plaça central / Ombra de les Glicines
Activitat organitzada, plantada d’arbres
Tallers i activitats com:
- astronomia
- el clima
- energia fotovoltaica
- cinema a la fresca
- gimcana familiar sobre canvi climàtic…
Activitats gratuïtes, consulteu si s’ha de fer inscripció o si les places són limitades.
Consulteu a la web de sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida les diferents activitats i tallers que s’hi programen.
Altres llocs d’interès
El Segrià amb nens
Terres de Ponent amb nens