Què fem?

Jardí Botànic de Barcelona – Museu de Ciències Naturals

 1. Home
 2. »
 3. Jardí Botànic de Barcelona – Museu de Ciències Naturals
adreça:
Carrer Doctor i Font Quer - Barcelona Barcelonès (el)
preu activitat: Entrada gratuïta els diumenges a partir de les 15 h, el primer diumenge de mes (gratis tot el dia)

 

 

 

El Jardí Botànic de Barcelona està situat a la muntanya de Montjuïc, entre el castell i l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Un gran espai on podreu veure una mostra de la vegetació mediterrània d'arreu del món. Paisatges californians, xilens, sud-africans i australians amb els de la conca del Mediterrani. Té una superfície d'unes 12 hectàrees, convertint-se en una de les grans zones verdes de la ciutat. Va ser inaugurat l'any 1999 i la seva forma recorda un gran amfiteatre. Hi trobareu un lloc tranquil on poder passejar i gaudir de la calma de cada racó. Si aneu amb nens recordeu demanar la motxilla per a naturistes a la taquilla. Us donaran fitxes i estris per poder fer observacions i aprendre un munt de coses durant la visita.

Des dels jardins les vistes són magnifiques sobre el Delta del Llobregat, l'anella olímpica i part de la mateixa ciutat de Barcelona. Des del jardins també es pot gaudir de vistes del massís del Garraf, Collserola o la serralada de Marina.

 

Jardí Botànic de Barcelona. Què hi trobarem?

Jardí Botànic de Barcelona

 • A part de la seva exuberant i singular vegetació hi trobareu diferents punts d'interès com a ara el rellotge analemàtic, el llac o la plaça polivalent.
 • El Jardí Botànic és accessible a persones amb mobilitat reduïda que es poden desplaçar per totes les àrees del Jardí a través de camins i rampes.
 • Motxilla per a naturistes si hi aneu amb nens majors de 5 anys. És gratuïta i en préstec s'ha de demanar a la taquilla. (veure activitats que conté)
 • Entrada gratuïta per a menors de 16 anys.
 • Podeu adquirí una entrada combinada amb el Museu Blau de Barcelona.
 • Activitats pensades per als nens incloses amb el preu de l'entrada.
 • Consulteu activitats des del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
 • Pàrquing a l'entrada del Jardí.
 • S'hi pot accedir amb transport públic. Consulteu informació pràctica del Museu.
 • Serveis
 • Fonts repartides dins el seu perímetre.
 • Em roda el cap! - Soc la merla del Jardí i em roda el cap. Participeu en el joc de pistes i descobriu per què

Consulteu la informació pràctica dels del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

La visita la podeu fer seguint l’itinerari principal o resseguint els camins i senders que recorren tot el perímetre del parc.

 

El llac del Jardí Botànic

Jardí Botànic de Barcelona

Amb grans nenúfars i plantes aquàtiques, el llac està envoltat de flora de les illes Canàries: tajinastes, tabaibes, semprevives, sàlvies, palmeres…

 

El rellotge analemàtic del Jardí Botànic

Jardí Botànic de Barcelona

Ubicat a la plaça de les zones àrides de manera permanent. El rellotge analemàtic marca l'hora amb precisió gràcies a la projecció de l'ombra humana. Per saber-la, només cal que la persona se situï damunt del dibuix, exactament al mes i dia que és. SI aixeca els braços enlaire arriba a projectar la seva ombra a l'hora exacta. El rellotge va ser pintat per l'associació Amics del Jardí Botànic de Barcelona en col·laboració amb la Societat Gnomòmica de Catalunya durant un camp de treball l'estiu del 2016

 

Motxilla per a naturistes del Jardí Botànic

Jardí Botànic de Barcelona

A la Motxilla per a Naturalistes trobareu diverses propostes per conèixer el Jardí des de diferents mirades, amb el suport de materials sorprenents. El Jardí té moltes cares amagades, descobriu-les al vostre ritme, sense presses, fent les propostes que us vinguin de gust i deixant per un altre dia les que vulgueu. Podeu decidir lliurement quan voleu  acabar el recorregut, quines són les activitats què voleu fer o en quin ordre.

 

 

Jardí botànic històric

Jardi Botanic de Barcelona11

El Jardí Botànic Històric, un petit tresor de la jardineria barcelonina. Es troba al sector de la Foixarda de Montjuïc, darrere del Museu Nacional d’Art de Catalunya. La seva ubicació enclotada a l’obaga de Montjuïc fa que l’aire fred s’acumuli a baix i les temperatures del fondal siguin fins a quatre graus inferiors que les de la part superior. Aquesta circumstància facilita el desenvolupament d’espècies de caràcter eurosiberià, pròpies de climes més freds.

Espai NO adaptat. L’accés al Jardí amb cotxe es fa per l’avinguda dels Muntanyans, darrere l’aparcament del MNAC. Entrada gratuïta.

 

*les fotos de la portada del llac i del rellotge són de AMB - Jardí Botànic, la resta del Museu Natural

 

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens al Barcelonès

Parcs i jardins amb nens

+ jardins botànics

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save