Què fem?

Jardí Botànic Històric

  1. Home
  2. »
  3. Jardí Botànic Històric
Jardí Botànic Històric
Jardí Botànic Històric
Jardí Botànic HistòricJardí Botànic Històric
fotos de: Les fotos son de la nostra visita de finals de març del 2022
adreça:
Dr. Font i Quer, 2 , Barcelona Barcelonès (el)

logo totnens 64x64

 

 

 

 

 

El Jardí Botànic Històric, creat l'any 1930 pel botànic Pius Font i Quer, es troba enclotat entre dos sots de la Foixarda, el de la Masia i el de l’Estany. S'hi pot accedir de manera gratuïta encara que disposa d'un horari d'obertura. Els primers diumenges de mes (tret de l'agost) podeu apuntar-vos a una visita guiada. El Jardí, s'amaga dins de dos clots procedents d'antigues pedreres al sector de la Foixarda de Montjuïc, darrere del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 

Jardí Botànic Històric

Jardí Botànic Històric

L'any 1986 va ser tancat per falta d'estabilitat de les parets, a causa de les obres per a la construcció d'equipaments olímpics. Va tornar a obrir l'any 2003, quatre anys més tard que s'inaugurés el nou Jardí Botànic de Barcelona.

La importància de la seva situació. 

El fet que es tracti d'un lloc enclotat, a l'obaga de Montjuïc, fa que l'aire fred s'acumuli a baix i les temperatures del fondal siguin fins a quatre graus inferiors que les de la part superior. Aquesta circumstància facilita el desenvolupament d'espècies de caràcter eurosiberià, pròpies de climes més freds.

Un agradable passeig visitant el Jardí Botànic Històric

Jardí Botànic Històric

La visita al jardí és converteix en un agradable passeig on poder observar les diferents espècies arbòries i altres elements naturals i patrimonials.

  • La vegetació: s'hi troba: mediterrània, centreeuropea, nord-africana i de les illes Balears. Hi trobarem els arbres més alts de la ciutat i plantes ben curioses que arrelen en unes especials condicions de relleu i de clima.
  • L'hort del Jardí: l'hort etnobotànic del Jardí, un hort amb la missió de conservar les llavors tradicionalment autòctones. En aquesta zona es troba hotel d'insectes on sentirem parlar sobre abelles i pol·linització.
  • La Masia del Jardí: un llegat de l'exposició Universal de 1929.

Jardí Botànic Històric

Jardí Botànic Històric

Jardí Botànic Històric

Jardí Botànic Històric

Jardí Botànic Històric

 

Consulteu l'agenda d'activitats del Jardí Botànic AQUÍ.

 

 

+ Barcelona amb nens

+Jardins i arborètums

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: