baner cavatast

itineraris ambientals de natura
|

Rutes mediambientals i de natura

Recopilem en forma de llistat algunes rutes mediambientals per fer amb nens. Es tracta bàsicament d’itineraris senyalitzats on podeu trobar panells informatius de la flora i fauna de la zona. Actualment, per fer-los encara més atractius, alguns incorporen figures de fusta d’animals que viuen pels voltants. Així convertiu l’excursió amb els nens en una ruta de cerca mentre aprenen a gaudir de l’entorn. Llop, cabirol, llúdriga, porc senglar, tudó, pit-roig, ànec… quants en podeu trobar? Itineraris ambientals per conèixer qui viu on us trobeu.

itineraris ambientals de natura

Rutes mediambientals de fauna i flora

Partim del fet que tota excursió a la muntanya, mar o qualsevol altre indret es pot considerar una ruta de natura. Només cal ser observador i gaudir de l’entorn. Observar amb ment naturista el que ens envolta i gaudir mirant un arbre, una flor o el vol de qualsevol ocell. Caminar sense preses, olorar, tocar, mirar i gaudir. I si porteu algun llibre de fitxes per identificar arbres, arbustos, flors i animals sense obsessionar-vos en posar-hi els noms millor.

Ruta de la fauna de Senet a L'Alta Ribagorça

Us deixem un seguit de rutes curtes, fàcils i senyalitzades on a través de panells interpretatius es descriu la fauna i flora de la zona. L’ordre del llistat és el d’arribada al web. Podeu seguir la ruta clicant en els enllaços. També mirarem d’incloure algunes rutes d’altres webs. Si en coneixeu alguna ens ho podeu fer arribar i la incorporarem al recull.

Itineraris ambientals amb figures d’animals

ruta mediambiental del riu Ges a Sant Pere de Torelló
cami del bosc dels ocells sant hilari sacalm
Itinerari joc dels ocells d'Olivella
Passejada-joc dels ocells del meandre del Ter
itinerari de natura niu de l'Àliga

Itineraris ambientals de natura

Ruta de la fauna de Durro a l'Alta Ribagorça

En aquest cas es tracta d’itineraris senyalitzats amb diferents punts d’interès. Zones on viuen o podeu trobar petjades d’animals, arbres i flora que podeu observar… Moltes vegades resulta difícil veure els animals en els seu hàbitat per això us recomanem estar atents i no fer excessiu soroll per no espantar-los. Podeu fer una parada d’observació i mirar atentament pel vostre volant. Que hi veieu?

Les dues rutes de l’Alta Ribagorça, a Senet i Durro, son excursions més llargues i amb trams amb cert desnivell.

+ activitats de natura

+ sortides temàtiques

INSTAGRAM

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *