Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà

  1. Home
  2. »
  3. Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà
adreça:
Avinguda Despujol, Les Masies de Voltregà, Espanya Osona
coordenades: 42.012661 / 2.250145 (Despujols - Ajuntament Masies de Voltragà)

 

 

 

La ruta circular que segueix els meandres del Ter a Les Masies de Voltregà és una bonica i tranquil·la passejada per fer en família. Un itinerari pla i agradable que transcorre per pistes amples i sense gaire pendent. Trams de bosc de ribera i zones agrícoles que configuren un paisatges típic de la comarca. Descobrireu una de les poques illes del curs del riu, l'illa de les Gambires i el Gallifa. No us oblideu els prismàtics ja que si teniu sort podreu veure algun bernat pescaire, martinets o agrons tot passejant o pescant.

Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà. Dades i mapa

Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà

Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà

ruta autoguiada per Natura local amb l'App gratuïta

Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà. Itinerari

Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà

  • L'itinerari comença des de Despujol, una preciosa casa senyorial que actualment és la seu de l’Ajuntament de les Masies de Voltregà. Un espai tranquil i ombrívol gràcies als enormes arbres que s'hi poden: roures martinencs, cedres o alguns teixos centenaris.

Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà

  • Sortint dels jardins de Despujols seguir pels camps agrícoles per arribar cap a la llera del Ter. Per arribar-hi us caldrà passar pel canal que dirigeix cap a les filatures Gallifa. Abans, però, cal passar a tocar de la Font del Peretó, amb una exuberant vegetació fontinal.

Meandres del Ter a Les Masies de Voltregà

  • La ruta ens porta fins una de les poques illes fluvials del Ter en el seu curs mitjà-alt, l'illa de Gallifa. En aquesta zona trobareu plafons informatius de fauna. El meandre de l'illa de les Gambires i el Gallifa és un ecosistema fluvial complex de gran importància, típic del curs mitjà dels rius mediterranis cabalosos. En aquest punt es localitzen diversos tipus d'espais com ara les illes i prats que s'inunden temporalment.
  • Anirem resseguint el riu durant uns quants quilòmetres entre el bosc de ribera i la seva fauna.
  • Cal pujar cap a l’ermita de la Mare de Déu de Fàtima des d'on podreu gaudir d'unes grans vistes del poble i de les muntanyes que envolten la plana osonenca.
  • Finalment, abans de tornar al Despujol, es passa pel mirador d’una de les colònies d’ardeids més important del riu. Agafeu els prismàtics per observar els bernats pescaires, martinets...
  • L'itinerari retorna, novament a l'inici.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: