Activitats estiu

Què fem?

La fageda de la Grevolosa

 1. Home
 2. »
 3. La fageda de la Grevolosa
adreça:
Sant Pere de Torelló, Osona

 

 

 

La fageda de la Grevolosa, que es troba al terme municipal de Sant Pere de Torelló, a Osona, és un dels boscos més espectaculars de Catalunya. Els seus arbres tenen més de 300 any i un diàmetre mitja de 60 centímetres i una alçada que pot arribar als 40 metres. N'hi ha que han estat catalogats com a arbres monumentals. La Generalitat és la propietària del sòl i ha començat a fer-ne tasques de manteniment, conservació i regeneració. La visita a la fageda és una curta i agradable excursió per fer amb nens tot i que puja una mica en el seu inici. El bosc, sobretot si hi aneu a la tardor, es converteix en un magnífic escenari de contes màgics de fades i follets. A part dels espectaculars faigs hi trobareu una gran diversitat natural.

 

La fageda de la Grevolosa. Dades i mapa

La fageda de la Grevolosa

La fageda de la Grevolosa

descarregue-vos de manera gratuïta l'App de Natura Local

 

La fageda de la Grevolosa. Itinerari

Un cop trobem el plafó del bosc de la Grevolosa, encara podeu continuar uns 500 m per la pista de formigó fins a arribar als aparcaments habilitats.

 • El camí fins la fageda és de pujada però no presenta cap dificultat. Es puja per un caminet, entre boixos i avellaners, pel costat del torrent de la Grevolosa. Si hi aneu a la tardor els aurons i roures ja tindran el color torrat tan característic i especial.
 • Durant el recorregut trobareu diferents plafons informatius sobre la construcció de les carboneres o sobre la fauna i flora de l'entorn.
 • S'arriba a l'ermita de Sant Nazari. A la part del darrera, en una clariana presidida per dos gran roures trobareu unes taules i bancs per fer un pícnic.
 • El segon tram, també de pujada, passa per un corriol de graons de fusta i altres de naturals de pedra i arrels. Aneu amb compte que els graons poden ser relliscosos. Continuar fins arribar a la fageda de la Grevolosa.
La fageda de la Grevolosa
excursió a la fageda de la Grevolosa
 • Una magnífica fageda que canvia de colors i aspecte depenent de l'època en la que la visiteu. A la tardor resulta espectacular i ens transporta, fàcilment, al món màgic de les fades i follets dels bosc. El sotabosc està dominat pels boixos i el seu verd contrasta amb els torrats de les fulles caigudes del faig.

La fageda de la Grevolosa

 

 • Des de la fageda de la Grevolosa surt el camí que ens arriba dels el coll de Bracons. Seguir la pista, sempre en baixada, fins arribar al punt de partida. Aquí la baixada es fa seguint el GR 151-1. Camí Oliva de Montserrat fins als Pirineus. En la baixada pel carener dels serrat de la Punxa l'ambient es torna més sec i assolellat. La vegetació també canvia i ara es fan presents les alzines.

La fageda de la Grevolosa

 • Un cop a baix, al costat del riu Fornès, es troben els prats humits de pastura de vaques, on també s'hi estableix l'home en masies disperses com la del Prat de la Vola o el Güell. Si teniu ganes i el temps acompanya podeu arribar-vos fins el riu Fornès, hi trobareu racons molt tranquils i bonics.

La fageda de la Grevolosa

 

 

Dades d'interès per fer la ruta amb l'App de Natura Local

 • No hi ha cobertura. Descarregueu-vos-la abans d'arribar a l'aparcament!!
 • La ruta de Natura Local no és exactament cap de les dues que hi ha al plafó. És una mica més llarga que la curta que veureu dibuixada.
 • Passada l'ermita de Sant Nazari, podeu decidir si pujar fins a la Grevolosa o seguir la pista i tornar directament a l'aparcament.
 • Dalt la Grevolosa, hi ha un corriol ben indicat, just quan girem per sobre el barranc, que puja al coll de Bracons.
 • De baixada, encara dins la fageda, hi ha un indicador per pujar al coll i Serra de Llancers.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: