Salt del Mir a Santa Maria de Besora

 1. Home
 2. »
 3. Salt del Mir a Santa Maria de Besora
adreça:
Santa Maria de Besora, Osona
coordenades: 42.115719 / 2.268809 (Cabanya del Mir)

 

 

 

El Salt del Mir  a Santa Maria de Besora és un bonic salt d'aigua de 35 m d'alçada. L'itinerari és fàcil, curt i apte per fer amb nens, només cal vigilar en les zones humides on les pedres són relliscoses. La ruta comença des del restaurant de La Cabanya del Mir des d'on s'arriba fins el salt en poc més de 20 minuts caminant. El salt està situat a la serra de Bellmunt entre Vidrà i Santa Maria de Besora a cavall del Ripollès i Osona. Com tots els salts resulta espectacular quan porta molta aigua. Sota el salt s'hi pot observar la calç que s'hi acumula. També es poden veure diverses cassoletes, cavitats formades per l'aigua, al llarg de la riera.

 

Salt del Mir a Santa Maria de Besora. Itinerari

 • Temps: Des de Santa Maria de Besora a peu 1,30h. Des de la casa del Mir fins al salt uns 20 minuts.
 • Dificultat: Baixa.
 • Itinerari: lineal

 

Salt del Mir a Santa Maria de Besora

Per arribar-hi cal sortir de Santa Maria de Besora per la carretera que va direcció a Vidrà. A uns 2 km agafar la pista forestal fins el pàrquing del Mir. El pàrquing està reservat als client, així que si no hi aneu a dinar haureu de deixar el cotxe arrambat a la pista.

 • L'itinerari comença des del pàrquing de la Cabanya del Mir.
 • Baixar per la pista que volteja camps de cultiu i pastura. Està senyalitzada com a GR-151, amb els colors blanc i vermell.

Salt del Mir a Santa Maria de Besora

 • El camí continua fins arribar a la riera de la Foradada on cal creuar per la passarel·la de fusta. Mentre creueu podreu veure  els forats on hi anaven col·locats els travessers de l'antic pont que conduïen els carros als molins. Darrera, es conserva part de la resclosa, i que mitjançant un canal, agafava l'aigua per portar-la als molins.
 • Passat el pont es deixa a l’esquerra el GR 151, que va direcció al santuari de Bellmunt, i es continua pel sender de baixada.

Salt del Mir a Santa Maria de Besora

 • La zona es torna més ombrívola i humida. Aquí trobareu els dos molins, actualment en runes. En un encara es conserven les antigues moles que servien per moure l'aigua. El darrer molí és el que es conserva en millor estat. Uns esglaons de pedra condueixen fins l'entrada (foto portada).
 • Seguirem fins el bonic salt del Mir continuant cap a la dreta per un corriol entre faigs i pollancres.

 

*foto salt del Mir de la portada (la resta són de Con los niños a cuestas). Hem buscat una foto del salt del Mir on es pogués veure força aigua ja que quan es va anar, al mes de gener, hi havia més gel que aigua.

 

Altres llocs d'interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: