Què fem?

Itinerari joc dels ocells d’Olivella

  1. Home
  2. »
  3. Itinerari joc dels ocells d’Olivella
Itinerari joc dels ocells d'Olivella
Itinerari joc dels ocells d'Olivella
adreça:
Ronda del sud, s/n - Olivella Garraf (el)
coordenades: 41.3101866 / 1.8095406 (aparcament Olivella)

 

 

 

 

L'itinerari joc dels ocells d'Olivella és una ruta familiar pels voltants del nucli vell del municipi  que us permetrà descobrir tot jugant, alguns dels ocells que hi viuen. Seguiu les pistes i l'itinerari amb l'app i aneu trobant els punts on hi ha les figures dels ocells de fusta. Alhora descobrireu com és el paisatge de la zona. I si esteu atents també veureu i podreu identificar l'escombra de la bruixa, una malaltia dels arbres.

 

Itinerari joc dels ocells d'Olivella. Dades i mapa

  • Distància: 4,2 km
  • Temps: 1:45 minuts
  • Dificultat: Baixa
  • Tipus: ruta circular

Itinerari joc dels ocells d'Olivella

Ruta pels voltants d'Olivella

L'excursió surt des del mateix nucli d'Olivella passant pel darrere del mas de Can Pau. Durant el recorregut es travessa la carretera que puja a Can Grau i la Plana Novella. Prenem el bonic camí blanc, ple de margallons, amb un bosc de pi madur a una banda i els plans de vinya de Can Muntaner a l'altra.

Itinerari joc dels ocells d'Olivella

L'excursió no només us mostra en forma de joc algunes de les aus que hi viuen sinó que permet observar la flora del massís del Garraf. Des dels roures i alzines al margallons i un sotabosc ple de càrritxs, coscons, llentiscles i romanins. Passareu a tocar de masies com Cal Muntaner, resseguireu un petit tram de la riera de Begues i us enfilareu fins la carena de la Serra del Cementiri amb bones vistes.

 

Escombra de la bruixa

escombra de la bruixa a Olivella

Aquesta forma tan curiosa rep el nom d'escombra de bruixa. És deguda a una malaltia produïda per un microorganisme (Candidatus phytoplasma pini) descobert recentment, que habita a les cèl·lules vegetals i empetiteix el creixement de les branques i acícules o fulles del pi. Les fulles del centre queden seques per manca de llum i si augmenta molt la mida pot arribar a trencar-se degut un excés de pes.

 

Si consulteu les rutes pel Garraf  AQUÍ trobareu més excursions que surten d'Olivella.

 

 

 

 

 

etiquetes: