Garraf en família

El Garraf, també anomenada Penedès Marítim o Marina del Penedès, és una de les quatre comarques de Catalunya en què va quedar dividit el Penedès en la divisió comarcal de 1936. Malgrat ser la segona comarca més petita de Catalunya es força poblada, concentrada a la petita franja costanera entre Sitges i Cubelles.  Recórrer els Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix és indispensable per conèixer les particularitats d’un entorn natural protegit.

Podeu escollir entre excursions resseguint la costa pel Camí de Ronda o passejar per les platges i passeig marítims de la costa. Descobriu museus com el del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova, el Cau Ferrat de Sitges o l’exposició permanent del Pallasso Charlie Rivel a Cubelles. Pugueu al circuit de trens del Parc Ribes Roges de Vilanova, visiteu els jardins Terramar de Sitges o el singular Monestir Budista. En temporada de xató no us perdeu les festes i degustacions o les rues de Carnaval de Sitges i Vilanova o les espectacular Fira de Nadal de Canyelles.


Garraf, activitats i rutes amb nensParcs naturals de la comarca

  • El Parc del Garraf inclou els municipi d’Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú de la comarca i s’estén per altres municipis del Baix Llobregat i l’Alt Penedès.
  • El Parc d’Olèrdola inclou el municipi de Canyelles de la comarca.