Camí de Ronda de Sitges a Vilanova i la Geltrú

 1. Home
 2. »
 3. Camí de Ronda de Sitges a Vilanova i la Geltrú
Camí de Ronda de Sitges a Vilanova02
Camí de Ronda de Sitges a Vilanova02
adreça:
Sitges Garraf (el)

 

 

 

Excursió resseguint la costa dels Garraf en un tram del Camí de Ronda de Sitges a Vilanova i la Geltrú. L'itinerari us permet anar de poble a poble en un recorregut que segueix paral·lel a les vies del tren. D'estació a estació passant per petites cales on si voleu us podeu remullar. La ruta no presenta cap dificultat i es pot fer amb nens. Cal tenir present, però, que un tram passa a tocar de les vies i no hi ha protecció.

 

Camí de Ronda de Sitges a Vilanova. Dades i mapa

 • Distància: 9 Km.
 • Temps: 2h 30′.
 • Dificultat: mitjana

Camí de Ronda de Sitges a Vilanova

veure ruta al wikiloc

 

Camí de Ronda de Sitges a Vilanova. Itinerari

Un cop arribeu a Sitges, ja sigui en tren o en cotxe, us cal baixar fins el passeig marítim. Seguiu per la dreta, deixant a l'esquena les esglésies de Sant Bartolomeu i Santa Tecla. Durant la ruta no trobareu pràcticament ombra, per tant, si hi aneu a l'estiu o a ple sol cal tenir-ho en compte. Porteu aigua i protecció solar.

Camí de Ronda de Sitges a Vilanova

 

 • Abans d'arribar al final del passeig marítim trobareu unes escales que baixen a la platja de Còdols i la riera de Ribes. Aquí heu de veure les marques, blanques i vermelles, del GR-92, que és el sender que s'ha de seguir. Travessar la pedregosa platja de Còdols i la riera. A la dreta us quedarà el Club de Golf Terramar i una mica més enllà la famosa discoteca Atlàntida.

Camí de Ronda de Sitges a Vilanova

 • Continueu seguint el GR-92, on trobareu alguns trams paral·lel i tocant a la via. Cal vigilar ja que en ocasions no hi ha cap tanca de protecció.
 • Passareu per davant de la Platja de l'Home Mort, situada entre les puntes de les Coves i la punta Desenrocada.
 • Ara toca pujar una mica fins trobar una cruïlla de camins. Agafeu el camí principal, direcció Vilanova que ja es veu al fons.
 • Seguir per sender fins arribar al Xalet de la Sal, el camí passa per darrera.
 • Finalment s'arriba a la Vilanova a la zona de Sant Cristòfol, on hi ha el Far i l'ermita. Actualment el Far és el Museu del Mar de Vilanova.

Camí de Ronda de Sitges a Vilanova

estacions de trens de Sitges i Vilanova

 • Us aconsellem donar una volta pel passeig marítim i el Parc de Ribes Roges, on hi ha el trenet tripulat. La tornada la podeu fer refent el camí o anant a buscar el tren a l'estació que es troba a la Plaça Eduard Maristany.

 

Altres llocs d'interès