baner tram baix

Què fem?

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

 1. Home
 2. »
 3. Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf
adreça: Ctra. de Rat Penat a Plana Novella, km 3,5
adreça:
Sitges, Garraf (el)
coordenades: 41.274670 / 1.914790 (Centre d'Informació La Pleta)
telèfon: (+93) 935 971 819 Fax: (+34) 935 970 887
correu electrònic: p.garraf@diba.cat

L`itinerari Botànic de La Pleta té una longitud de 1,3 km  i és apte per a tothom. El camí està adaptat i el seu paviment és homogeni, sense buits i sense ressaltis en els primers 650m fent-lo transitable per a cadira de rodes. Després el terra està més deteriorat i la grava és més gruixuda i menys compacta. Es pot fer còmodament amb cotxet. Un desnivell inapreciable de 35m el converteix en un passeig per descobrir la singular vegetació del Garraf. A l'antiga masia de La Pleta s'hi ha instal·lat el Centre d'informació del Parc del Garraf. Us recomanem passar-hi abans de fer l'itinerari disposen de fulles informatius de l'entorn i de la sendera en braille.

 

Itinerari botànic de la Pleta. Dades i mapa

 • Distància: 1,3 km
 • Temps: 40 minuts
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus recorregut: adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

Per arribar fins a La Pleta, venint de Barcelona i si aneu per la C-32 cal sortir just abans d'accedir als Túnels del Garraf. Quan s'arriba a la rotonda seguir les indicacions que porten al Parc del Garraf per la carretera Rat-penat fins el Centre d'Informació del Parc.

 

Itinerari botànic de la Pleta. Itinerari

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

L'itinerari En aquest recorregut podreu descobrir les espècies botàniques principals que caracteritzen el massís del Garraf. Els panells informatius us indicaran el nom científic i el nom comú de cada espècie per així poder-les identificar. En dues zones de la ruta s'hi ha instal·lat bancs perquè els visitants puguin descansar. La primera part del recorregut, 650 metres, està adaptada per a persones amb discapacitats motriu (recomanat per cadira de rodes).

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

 • Deixant a la dreta l'edifici de La Pleta seguir el post indicatiu pel camí pavimentat. Trobareu un plafó explicatiu de la ruta. aquest tram coincideix amb el GR-92 sentit Garraf. La primera espècie identificada que trobeu és el llentiscle. A la zona de pins hi han penjades algunes caixes niu. Seguint per aquest primer tram trobareu perfumat espigol.
 • El camí tomba a l'esquerre seguint el GR-92. En aquest punt hi ha un magnífic exemplar de margalló.
 • Seguir el camí  fins creuar la pista asfaltada. Un cop heu creuat us trobareu amb la següent espècie, el càrritx. Seguir la ruta de l'itinerari botànic i deixar el GR-92. Seguiu gaudint de l'itinerari amb l'olivera, l'olivera borda i el romaní. Aquí hi ha un punt de descans amb bancs.
 • Us podeu arribar fins a la bassa i observar un exemplar de matapoll i una alzina.
 • Depenent de l'accessibilitat dels participants es pot tornar fent la ruta circular, com indica el mapa, o refer el camí fins el punt d'inici. Només la primera part, fins la zona asfaltada, el camí és adaptat.

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

Aquest itinerari s'ha descrit fent un resum i seguint el llibre El Garraf, 12 itineraris per a cames petites i en cotxet de l'Editorial Piolet.

 

Centre d'Informació de la Pleta

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

La Pleta pertany al terme municipal de Sitges, el Garraf, encara que l'accés més utilitzat es fa venint des de Castelldefels, Baix Llobregat. Abans d'iniciar la ruta es recomanable passar pel Centre d'Informació de la Pleta. A part dels fullets i informació podreu veure  una exposició permanent sobre l'àliga perdiguera o cuabarrada amb imatges reals de la vida d'aquesta au rapinyaire. També podreu veure el documental sobre el Parc del Garraf on el vent n'és el protagonista.

Itinerari botànic de la Pleta al Parc del Garraf

En el Centre d`Informació disposen de fullets informatius de l`entorn i de la sendera en braille. Servei de préstec gratuït de material adaptat: bicicletes handbikes, terceres rodes per adaptar a la cadira de l'usuari, dossiers adaptats de rutes de flora i fauna i barres direccionals per a persones invidents. El servei es pot sol·licitar in situ o anticipadament complimentant una fitxa de préstec. Hi ha WC adaptats.

Veure horaris i projeccions dels audiovisuals aquí

 

*les fotos les hem tret del blog boulderinbcn.blogspot.com.es. també trobareu la sortida al  m0nestir Budista Tibetà del Garraf.

 

Altres llocs d'interès

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save