Les platges de la Costa de Tarragona amb nens

Fem un repàs d’algunes de les platges de la Costa de Tarragona. Resseguim la costa des del Baix Penedès  al Montsià, passant pel Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Ebre. Hem escollit de cada comarca els indrets que estan a toca de la costa. Sobretot arran de mar per remullar-vos, prendre el sol i visitar els municipis. Podeu visitar parcs, museus, passejar pels passeig marítim de la població i gaudir de l’entorn. La majoria de poblacions de costa disposen de serveis com ara dutxes, activitats especials per a nens, serveis adaptats, ludoteques, parcs infantils… Els municipis de Calafell, Cambrils, El Vendrell, Salou, Vila-seca i La Pineda Platja. disposen del segell de Destins de Turisme Familiar.

Les platges de la Costa de Barcelona amb nens

Cada comarca té l’enllaç al nostre mapa on podreu trobar diferents itineraris, excursions i activitats per fer en família amb nens. També teniu l’enllaç directe a la informació de les platges dels municipis que hem recollit.

 

 

Les platges del Baix Penedès amb nens

La Costa de Barcelona amb nensPlatja de Cunit

Baix Penedès amb nens (propostes de rutes i excursions)

 • Les platges de  Cunit estan repartides entre la platja de Ponent i la platja de Llevant. Platges fines d’amplada variable i presidida per 7 dics.
 • Calafell gaudeix de cinc quilòmetres lineals i ininterromputs de platja de sorra molt fina. Es divideix en tres platges: la Platja de Calafell, la Platja de Segur i la Platja de l’Estany-Mas Mel.
 • El Vendrell té les seves platges a 3,5 km de la vila. Són les platges dels barris marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs. A Coma-ruga trobareu l’Aula Aquàtica de la Masia Blanca on s’ofereixen visites guiades d’snorkeling per la superfície de la reserva marina.

sortim a gaudir a les platges de la costa de Tarragona en família

Les platges del Tarragonès amb nens

platja del gorg a creixellPlatja del Gorg a Creixell

Tarragonès amb nens (propostes de rutes i excursions)

 • Creixell disposa de gairebé dos quilòmetres de platja; un tram de platja urbana i la platja del Gorg (espai d’interès natural protegit).
 • A Torredembarra teniu les platges de La Paella, Baix Mar, Els  Muntanyans (ecosistema dunar) i la Canyadell que comparteix amb Altafulla.
 • A Tarragona podeu gaudir de fins a 10 platges diferents. Des de les popular platja del Miracle i la platja de l’Arrabassada fins la platja de Llarga o la platja dels Becs. Tarragona podeu encara trobar dues zones molt ben conservades, que estan protegides per llei: l’espai de la Punta de Móra i la desembocadura del riu Gaià i la pltja de Tamarit.
 • Teniu la platja d’Altafulla i al mateix municipi la platja del Canyadell. Aquesta última és un espai natural compartit entre Torredembarra i Altafulla. Ha estat premiada com a “platja verge” pel Grup Ecologista de Tarragona i l’Ebre d’Ecologistes en Acció de Catalunya (GETE-EeAC).
 • A Roda de Berà disposen de 4 platges que podeu resseguir fent el Camí de Ronda.
 • A la platja de La Pineda de Vila-seca podreu gaudir de moltes propostes especials per al turisme familiar.
 • El municipi de Salou disposa de 9 platges, des de les més grans com la platja Llarga o la de Llevant fins a petites com la del Cranc o la Vinya.

 

Les platges del Baix Ebre amb nens

platja dels capellans ampollaPlatja dels Capellans a L’Ampolla

Baix Ebre amb nens (propostes de rutes i excursions)

 • Les platges i cales del Perelló s’estenen al llarg de 4 Km. Platges de pedra fina, com Santa Llúcia, Morro de Gos, Cala Buena i el Pont de l’Àlia; de sorra com Cala Moros i també les típiques cales rocoses de la zona, com el Llosar de Caballé, l’Adolç del Mé i la de Garretes.
 • A l’Ametlla de Mar trobareu platges per a tots els gustos: naturistes, per a mascotes,  de sorra, pedra, amb posidònia… i amb accés per a minusvàlids.
 • L’Ampolla trobareu fins a 9 platges, de sorra, pedra i cales. Dues estan catalogades com a platges verges; la platja dels Capellans i la de Baconé. Si voleu podeu fer la ruta fins La Bassa de les Olles i lo Goleró, ideal per anar a peu o en bici.
 • Les platges de Deltebre amaguen un litoral entre miratges desèrtics i dunes naturals. La platja de Riumar es troba molt a prop de la desembocadura del riu Ebre. La platja de la Bassa d’Arena s’allarga uns 3Km. La platja de la Marquesa destaca pel seu alt interès paisatgístic i natural. Finalment podreu gaudir de la platja del Fangar on podreu anar fins la Punta del Fangar, on hi ha el Far.

platges de la costa de Tarragona o Costa Daurada amb nens

Les platges del Baix Camp amb nens

platja de la punta del riu hospitalet de infantPlatja de la Punta del Riu a L’Hospitalet de l’Infant

Baix Camp amb nens (propostes de rutes i excursions)

 • Cambrils disposa de 9 platges de sorra fina i daurada repartides al llarg dels 9Km de costa.  Disposa d’oasis infantils a les platges, espais d’esbarjo situats al costat del passeig marítim
 • Quatres són les platges que té l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava. Totes són platges llargues, de sorra fina i aigües transparents. També disposa de rutes submarines.

 

Les platges del Montsià amb nens

platja del trabucadorPlatja del Trabucador

Montsià amb nens (propostes de rutes i excursions)

 • Les platges de Sant Jaume d’Enveja es caracteritzen perquè totes elles són poc concorregudes i un punt salvatges. Teniu la platja de Migjorn, la del Serrallo i La Platjola.
 • La platja dels Eucaliptus és un gran espai natural i la platja d’Amposta. Es caracteritza per ser verge a l’acció de l’home, d’espais oberts, sorra fina amb una flora autòctona; els miratges i les singulars dunes fan del Delta un paratge insòlit.
 • A Sant Carles de la Ràpita teniu platges urbanes com la Platja dels Hortets, del Capri, Aiguassera i la platja Seineta, situades al llarg del passeig marítim. La Platja del Suís és semi-urbana igual que la platja del Far. Totes són de sorra fina i daurada.
 • A Alcanar l’extensió de costa, de gairebé 12 km, fa que la mar sempre sigui present. Hi trobem platges llargues de codolar suau com la de les Cases – Marjal (bandera blava des del 1994), petites cales o bé platges de sorra fina com la Martinenca.

 

*les fotos les hem agafat de les diferents webs de turisme que hem enllaçat i consultat

 

Si ens voleu recomanar alguna platja en concret podeu fer-ho amb un comentari.

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Les platges de la Costa de Barcelona amb nens

+Costa Daurada amb nens rutes a peu i en bicicleta

 

 

 

 

 

Save