Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya
| | |

Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya

Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya

Segell de Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya

Amb la qualificació de Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya la Generalitat distingeix els municipis que són especialment sensibles al turisme amb nens. Per a que una població rebi el segell de Turisme Familiar ha de poder oferir uns equipaments i serveis adaptats al públic familiar que viatge amb nens. Així els municipis han de disposar d’una oferta prou àmplia en allotjaments, restauració i oci adreçats al públic familiar. Tots aquests establiments han d’estar verificats per l’ACT. Un cop reconeguts se’ls hi atorga el segell de Platja en família o Natura i muntanya en família.

Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya.

Municipis amb Segell de Turisme Familiar.

Segons les dades de la Generalitat actualment hi ha a Catalunya 25 destinacions certificades amb aquests segell. La seva obtenció no és fàcil ja que el municipi ha de complir tot una sèrie de requisits. Ha de tenir recursos principals (platja o espais culturals i naturals). Ha de disposar de diferents tipus d’allotjaments com hotels, càmpings, cases rurals, pensions o apartaments. Una bona i variada oferta en restauració i tenir punts d’Informació Turística i empreses d’interès turisticocultural. El municipi ha d’oferir, també, activitats al carrer i zones d’esbarjo, parcs infantils i parcs temàtics o aquàtics aptes per a tota la família.

En aquest enllaç Destinacions certificades trobareu les diferents destinacions i un enllaç als allotjament, establiments o activitats dels membres que han rebut el segell del certificat.

Segell Platja en família

Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya

 • Costa Barcelona: Calella, Castelldefels, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú.
 • Costa Brava: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí-l’Estartit.
 • Costa Daurada: Calafell, Cambrils, El Vendrell, Salou, Vila-seca, La Pineda Platja.

Segell Natura i muntanya en família

Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya

 • Pirineus: Berga, La Vall d’en Bas-Les Preses, La Vall de Boí, Les Valls d’Àneu
 • Terres de l’Ebre: Muntanyes de Prades.

En aquest moment està en curs l’ampliació de la llista amb diverses destinacions en procés de certificació o d’ampliació: Vall de Camprodon, Alp-La Molina-Masella, Sort-Rialp-Port Ainé, Vall de Núria-Vall de Ribes, i els Ports.

En el nostre mapa podreu trobar algunes activitats, itineraris, rutes o parcs d’alguns dels municipis del llistat. A l’enllaç podreu anar al nostre mapa Sortir amb nens per Catalunya.

Què hi trobaran les famílies en aquests municipis?

Destinació de Turisme Familiar certificat a Catalunya

Les destinacions acreditades amb el Segell de Destinació Turisme Familiar han de garantir que les famílies puguin trobar:

 • Serveis especialitzats per a les famílies amb nens.
 • Normes de seguretat. Disposaran d’una especial atenció a les normes de seguretat, tant en espais públics com en la resta d’establiments certificats.
 • Programa d’animació. Podreu trobar una oferta lúdica adaptada al nens, ja sigui en espais públics com en els allotjaments.
 • Instal·lacions adequades per als més petits en zones públiques, allotjaments i oferta complementària.
 • Fàcil accés a la informació dels programes d’activitats diàries, per planificar millor l’estada.

Aquesta certificació garanteix als visitants que les famílies podran gaudir de tot un seguit d’avantatges de serveis adequats a les seves necessitats concretes.

 • Allotjaments: habitacions familiars o directament comunicades, piscines infantils amb seguretat, disponibilitat de bressols (o en alguns casos barana protectora), clubs infantils amb activitats programades i amb monitors, vigilància…
 • En restauració: oferta de restauració adaptada, menús infantils, trones…
 • Al carrer: espectacles infantils al carrer, zones públiques d’esbarjo, de jocs per als més menuts, parcs temàtics i aquàtics, possibilitats de fer rutes amb bicicleta, clubs infantils a la platja, vigilància…

Els serveis poden variar en funció del tipus d’allotjament o establiment, en tot cas sempre trobareu espais i serveis destinats al públic infantil. En molts del municipis trobareu itineraris locals i llocs d’interès per visitar, alguns senyalitzats amb panells informatius.

Equipaments de Turisme Familiar certificats

També trobareu diferents equipaments de turisme familiar. En aquest moments n’hi ha certificats 11:

*La informació ha estat recollida de la web de la Generalitat i les fotos són de les sortides amb nens que podeu trobar en el nostre mapa.

Save

Save

Save

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *