Què fem?

Els Muntanyans a Torredembarra

 1. Home
 2. »
 3. Els Muntanyans a Torredembarra
adreça:
Torredembarra Tarragonès (el)

 

 

 

Els Muntanyans a Torredembarra és un espai natural circumscrit a l'àrea protegida Platja de Torredembarra i Creixell. S'inclou a la vegada una platja de set quilòmetres de longitud compartida amb les poblacions de Creixell i Roda de Berà. Són unes de les últimes platges més o menys verges que queden a la nostra costa. Actualment són un espai protegit format per la platja, dunes i aiguamolls que conserven la seva vegetació característica. Actualment el seu sistema dunar és un des més ben conservats de Catalunya, inclosa la llacuna litoral.

Cal seguir les passarel·les de fusta, camins o trams que circulen per la mateixa platja que us permetran contemplar aquest magnífic relleu natural. Es important no sortir del circuit traçat per així garantir la bona conservació de la fauna i flora que hi habita.

 

Els Muntanyans a Torredembarra. Dades

 • Distancia: 5.4 Km
 • Desnivell: 0 m
 • Durada: 2 hores (depenent de les parades)
 • Dificultat: Baixa
 • Edat aconsellable: Totes
 • Fonts: no
 • Època: tot l’any, tot i que quan ofereixen el seu millor aspecte és a la primavera i principis d’estiu (en funció, una mica, de les pluges)

totnens-sortida-muntanya-torredembarra9

Els Muntanyans a Torredembarra. Itinerari

 • Inici a l'aparcament dels Muntanyans (a Torredembarra).
 • Més o menys senyalitzada amb pals. No té cap dificultat, només cal passar per les passeres i, quan no n'hi ha, per la platja al costat de les dunes (no cal travessar mai la via del tren).

els Mutanyans de Torredembarra

els Mutanyans de Torredembarra

els Mutanyans de Torredembarra

els Mutanyans de Torredembarra

La vegetació dels Muntanyans

els Mutanyans de Torredembarra

Hi podeu trobar una comunitat arenícola, que viu a la sorra de les platges, un comunitat de duna, allà on les ones només arriben excepcionalment, una altre del capdamunt de la duna, amb una important funció en la fixació de la sorra, i, finalment, una comunitat de rereduna, protegida del vent marítim per les dunes de primera línia, amb condicions més favorables i més vegetació. A més, la platja de Torredembarra té molt poc pendent i presenta zones baixes entre les dunes per on entren les onades quan hi ha tempesta. Això origina petites llacunes litorals més o menys efímeres. Aquí s'hi instal·len les comunitats halòfiles (“amants de la sal”), com les jonqueres o els salicorniars. Podeu trobar lliri de mar, rave de mar, ungla de gat, borró, salsona, escabisa, marítima, bufalaga de mar, cascall marí, panical marí...

els Mutanyans de Torredembarra

La fauna

Depenent de l'època i de la quantitat de gent que hi passegi es poden observar fotges, collverds, corriols camanegres, trist, sargantana cua-roja...

els Mutanyans de Torredembarra

NOTA: Totes les fotos s'han fet sense sortir dels camins marcats.

*Visites guiades gratuïtes: cada primer diumenge de mes a les 10 del matí, surten de Cal Bofill (Centre d'Activitats Mediambientals), consulteu a l'ajuntament de Torredembarra.

 

Altres llocs d'interès

El Tarragonès amb nens

Camp de Tarragona amb nens

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save