baner cavatast

Què fem?

Riera de Martinet i Aiguafreda de Dalt

 1. Home
 2. »
 3. Riera de Martinet i Aiguafreda de Dalt
adreça:
Aiguafreda, Vallès Oriental (el)

 

 

 

L'excursió a la Riera de Martinet i Aiguafreda de Dalt és una excursió per fer amb nens fàcil i agradable que us permetrà descobrir la Vall de Martinet. Al llarg del circuit hi trobareu diferents plafons d'informació que us ajudar a reconèixer la fauna i flora de l'entorn, Una part humida i fresca, la de la riera i més de secà quan en enfilem amunt. L'encant que té vorejar la riera se li afegeix el descobriment de les singulars escultures que hi ha a la Masia de la Frau o les vistes que es poden gaudir dels de l'església des d'Aiguafreda de Dalt.

 

Riera de Martinet i Aiguafreda de Dalt. Fitxa

 • Distància: 4,9 km
 • Temps: 2h
 • Recorregut: circular
 • Inici: Font dels Enamorats

totnens-riera-martinet-aiguafreda-de-dalt7

(veure mapa de la ruta en pdf)

Riera de Martinet i Aiguafreda de Dalt. Itinerari

L'excursió comença a la Font dels Enamorats que està just al costat d'una residència d'avis. Aquí es pot deixar el cotxe. A la font trobareu un panell amb un mapa, cal resseguir els pals marcats de color taronja (circuit llarg).

 • El primer tram del camí segueix pel costat de la riera de Martinet. És un tram molt pla i ple d'ombra gràcies a l'abundant vegetació de ribera.
 • Durant el trajecte es van trobant pals informatius sobre les plantes i animals que us podeu anar trobant. Hi trobareu un plafó de fauna de la vall, ric i variat.
 • Si es surt del camí es pot arribar fins el Gorg de la Resclosa, un lloc ideal per qui es vulgui remullar. En un plafó informatiu veureu informació centrada en l’aprofitament tradicional de l’aigua. La resclosa fou rehabilitada l’any 2017. Retornar al camí principal.

Gorg de la Sort

gorg de la sort riera de Martinet

 • Una nova desviació ens acosta fins el Gorg de la Sort. Aquest es troba més amagat i fins i tot cal enfilar-se a unes pedres per poder-lo veure.
 • Continuar per camí principal fins passar el pont de fusta que creua la riera. Un lloc molt bonic. Passat el pont cal pujar per unes escales improvisades amb fustes. Al costat hi ha un arbre d'on penja una corda que serveix per ajudar-vos a pujar, encara que més que un ajut sembla més un divertiment per als nens. A partir d'ara s'ha de seguir les marques grogues i blanques de sender de petit recorregut en direcció a Aiguafreda de Dalt en comptes de les marques taronges tal i com posa al mapa.
 • Seguir fins arribar a una pista que indiquen la direcció d'Aiguafreda de Dalt. Aquí s'acaba el camí d'ombra i frescor i comença el tram assolellat.

excursió a la Riera de Martinet a Aiguafreda de Dalt amb nens

 • La pista segueix sense pràcticament desnivell i ens acosta fins la Masia de la Frau, on viu l'escultor Paco Ballesteros, al jardí hi té divertides escultures (veure fotos).
 • Continuar el camí i creuar el torrent, després, una pujada força pronunciada ens arriba fins a Aiguafreda de Dalt (també s'hi pot arribar amb cotxe). La zona de l'església disposa de taules de pícnic i una font.
 • Davant de la porta de l'església es troba el camí de tornada, una pista que condueix fins Aiguafreda. Si voleu podeu seguir el camí de la Font Fresca ( a uns 5 minuts) on trobareu bancs i taules de pedra.
 • Seguint el camí de tornada es passa per la granja ecològica Ecogranja Salgot (es pot visitar).
 • Ara la pista passa a ser carretera i condueix a la part del darrera de la residència d'avis on s'ha deixat el cotxe.

 

Aiguafreda de Dalt

Va ser el centre del municipi d'Aiguadfreda format per l'església, la rectoria i algunes masies, va perdre la condició de parròquia a favor de la d'Aiguafreda de Baix a finals dels S. XVI. L'accés a l'Aiguafreda de Dalt es pot fer també en cotxe.

riera de Martinet

 

*La ruta és circular, riera de Martinet, Aiguafreda de Dalt i tornada per la pista on heu deixat el cotxe, encara que des del blog mama, què fem demà? indiquen que la segona part, des de Aiguafreda de Dalt pot resultar avorrida pels nens. Sempre podeu triar donar mitja volta i tornar per on heu vingut.

 

 

Altres llocs d'interès

Pous de glaç de l’Avencó – Tagamanent

Excursions en família: un tomb pel turó del Tagamanent

La ruta dels arbres al Figaró-Montmany

sortir amb nens pel Vallès Oriental

+Montseny amb nens

 

 

INSTAGRAM