Activitats estiu

Què fem?

Itinerari de la llúdriga a Martinet

  1. Home
  2. »
  3. Itinerari de la llúdriga a Martinet
adreça:
Cerdanya
coordenades: 42.3592272 /1.6967385

 

 

L'itinerari de la llúdria a Martinet segueix un tram del riu Segre pel seu propi marge. Al final de l'itinerari es guanya alçada fins que arriba al mirador de fauna on acaba la ruta. En aquest punt es pot observar el curs del riu i els meandres. L'excursió es troba dins de la Reserva Natural Segre-Prullans, creat l'any 1987 amb l'objectiu de garantir la supervivència de les darreres poblacions de llúdriga que quedaven a la Cerdanya. Durant l'itinerari anireu trobant panells informatius que expliquen de forma amena i amb il·lustracions els elements més rellevants d'aquesta espècie i de la vegetació de ribera. Excursió familiar i entretinguda per fer amb nens.

Itinerari de la llúdriga a Martinet

  • Distància: 2,8 km
  • Temps: 1 hora
  • Dificultat: baixa
  • Tipus ruta: lineal

Itinerari de la llúdriga a Martinet

Durant l'itinerari es van trobant diferent panells informatiu que expliquen de forma amena i amb il·lustracions les diferents característiques d'aquest petit mamífer així com la del seu hàbitat, el bosc de ribera. La ruta s'acaba al mirador de fauna i es torna per on s'ha vingut.

itinerari de la lludriga a martinet

Per conèixer una mica millor aquest espai, és aconsellable, abans d’iniciar l’itinerari, que visiteu la Casa del Riu, ubicada a l’antic escorxador. A l’exterior, complementant l’exposició, hi ha l’arbreda Riberes del Segre, on podeu fer un tomb per observar les espècies vegetals més representatives del bosc de ribera.

Els rastres de les llúdrigues

Els ambients fluvials són el lloc escollit per la nostra protagonista, la llúdriga. A la vora del riu, allà on té els llocs
de pas podeu trobar-hi les petjades. I si hi aneu al capvespre o a la matinada potser podreu escoltar els xiulets, semblants al riure d’una persona, els esbufecs i una mena d’esternuts. A sobre les pedres, els troncs, els bancs de sorra o els coixins d’herbes hi trobareu els excrements de la llúdriga, que us poden donar informació sobre el
tipus d’alimentació.

 

La Casa del Riu

la casa del riu de Martinet

La Casa del Riu de Martinet és un centre d’informació i d’interpretació sobre els ecosistemes fluvials. El centre, ubicat en una antiga piscifactoria, acull una mostra museogràfica sobre la vida al riu: el curs principal del riu, el bosc de ribera i la fauna associada. Complementant l'exposició hi ha una petita arbreda amb les espècies vegetals més representatives del bosc de ribera.

 

Altres llocs d'interès

 

 

etiquetes: