Què fem?

Estanys de Malniu a la Cerdanya

 1. Home
 2. »
 3. Estanys de Malniu a la Cerdanya
adreça:
Meranges Cerdanya
coordenades: 42.464184 / 1.785424

 

 

 

Els Estanys de Malniu és una bonica ruta familiar que us permetrà descobrir els boscos de l'alta muntanya. Es tracta d'una excursió amb nens a la Cerdanya que comença des del mateix Refugi de Malniu. Una ruta a peu fins els Estanys són, tant per desnivell com per la distància, una sortida apte per a tota la família. L'excursió és força concorreguda, per tant, si podeu, eviteu anar-hi en èpoques de màxima afluència.
L'itinerari també es pot fer a l'hivern amb raquetes de neu, sempre que el temps ho permeti. Amb aquesta excursió amb nens podreu descobrir i refrescar-se als estanys de Malniu, l'Estany de Guils o l'Estany Sec, a toca del refugi.

 

Estanys de Malniu a la Cerdanya. Dades i mapa

Per arribar al Refugi de Malniu cal arribar-se fins a Meranges. De la població hi surt la pista forestal, asfaltada tret de l'últim tram que porta al refugi. L'aparcament a dalt del refugi costa 3€ que serveixen per al manteniment del refugi i la neteja de la zona.

 

Excursió amb nens a la Cerdanya: Estanys de Malniu
 • Distància: 4 km.
 • Temps: 3 hores amb parades
 • Temps adults: 1 hora 30' sense parades

 

Estanys de Malniu a la Cerdanya. Itinerari

L'excursió comença des del mateix refugi. Cal creuar un petit rierol que queda a la dreta del refugi i seguir les marques del GR fins arribar al post indicatiu. Durant l'itinerari caldrà seguir les marques blanques i grogues del sender 119.

Excursió amb nens a la Cerdanya: Estanys de Malniu

 • Seguir per un camí senzill i de pendent suau fins arribar a una gran esplanada.
 • Avançar seguint les marques tenint en compte que a vegades entre marca i marca hi ha una relativa distància.

Estanys de Malniu a la Cerdanya

 • S'arriba a una zona rocosa on caminar es fa una mica més complicat, girar a l'esquerre. Seguir sempre les marques del sender fins arribar al primer estany. L'estany de Malniu situat a 2.250m d'alçada.

Estanys de Malniu a la Cerdanya

Estany de Guils

Estanys de Malniu a la Cerdanya

 • L'excursió segueix fins l'Estany de Guils. Per arribar-hi teniu dues possibilitats, la senzilla, seguint les marques grogues i blanques o la resseguir el mapa de Alpina. En aquest cas s'ha optat per resseguir el traçat del mapa. Cal rodejar l'estany per posteriorment seguir cap el nord i creuar el bosc de pins. L'itinerari no està marcat però es poden seguir les fites de pedra fins connectar amb els sender 121 fins el final.
 • Per arribar fins l'Estany de Guils creuar l'esplanada on es troben les marques blanques i grogues. Creuar un petit rierol, deixant a la dreta una zona humida i pantanosa fins arribar al Prat Fontal. El Prat del Frontal és una espectacular esplanada esquitxada d'immenses de roques de granit. Seguir cap a l'oest, sempre seguint les marques fins arribar al bosc i al l'estany.
 • L'estany de Guils apareix entre els pins. Cal vigilar si baixeu fins a l'aigua, els blocs de granits poden ser relliscosos. Des de l'estany es poden contemplar ell Puig Farinós i el Pedró de la Tosa.
 • La tornada es fa resseguint les marques del sender 121 que en lloc de baixar directament fins l'Estany de Malniu el rodeja en una suau baixada.
 • Des de Malniu s'haurà de tornar al sender 119 fins el refugi.

 

El refugi de Malniu

Estanys de Malniu a la Cerdanya

El refugi de Malniu disposa d'una zona d'acampada i taules per fer un pícnic. Darrera la zona d'acampada es troba una passarel·la de fusta que porta fins l'estany Sec. està prohibit banyar-si però sempre us podeu refrescar els peus.

Excursió amb nens a la Cerdanya: Estanys de Malniu

Estany Sec

Més enllà de l'excursió fins els estanys la ruta és una sortida perfecte per gaudir de l'impressionant paisatge d'alta muntanya. Recordeu que els temps a la muntanya pot variar fàcilment, per això i, sobretot si es va amb nens, es recomana portar un jersei. En cas de mal temps tornar al punt de partida.

 

Altres llocs d'interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: