baner tram baix

Què fem?

ruta-joc geocerca a Santa Maria de Gaià

 1. Home
 2. »
 3. ruta-joc geocerca a Santa Maria de Gaià
adreça:
carretera Bv-4401 - Santa Maria de Gaià Berguedà (el)
coordenades: 41.916284 / 1.9233115

 

 

 

Ruta-joc de geocerca a Santa Maria de Gaià, un petit nucli del Beguerdà. Podreu seguir una ruta de natura i patrimoni arquitectònic que combinada amb la cerca de 13 tresors (caixes) amagades.  L'excursió transcorre principalment per pista, camins secundaris i algun corriol per dins del bosc. Es tracta d'una ruta familiar de dificultat mitjana per la distància i algun tram amb desnivell. Es recomana portar el mòbil carregat i si feu el joc millor agafeu un altre carregador. La ruta geocerca a Santa Maria de Gaià, una excursió joc de natura i patrimoni.

 

Joc geocerca a Santa Maria de Gaià

ruta joc geocerca a Santa Maria de Gaià

 • Distància: 11,46 Km.
 • Temps: 4,30 minuts
 • Tipus ruta: circular
 • Dificultat: ruta joc familiar i moderat
 • Inici: del mateix nucli de Santa Maria de Gaià direcció Cornet cap al Serrat dels Manovens
 • Ruta joc: autoguiada amb l'app de Natura Local

Ruta de geocerca a Santa Maria de Gaià. Itinerari

Preparats per fer una ruta joc geocerca a Santa Maria de Gaià?

Ruta-joc de geocerca a Santa Maria de Gaià

La ruta comença des del mateix nucli de Santa Maria de Gaià, i en sentit horari, direcció Cornet cap al Serrat dels Manovens.

 • Baixeu per una pista i un cop creuat el barranc de les Cabres, pel costat d'uns bonics plàtans d'ombra, us començareu a enfilar al serrat fins a uns camps de cereals. Haureu de creuar el camp pel costat del pal de telèfons i enfilar-nos per un camí que en no res passa a ser corriol, per una espessa obaga de pinasses fins a dalt el serrat.
 • Ara cal resseguir la carena del serrat de Manovens, direcció sud cap al Collet de Badia i l'Abellar de Dalt.
 • Continuar fins a arribar al Collet de Badia on es troben senyals dels camins que el creuen. Cal agafar el camí de la dreta i en un centenar de metres, un giravolt tancat d'esquerres i anem cap a les runes de can Badia. Passarem pel bonic racó de font Vidal.

riera de Gaià

ruta joc geocerca a Santa Maria de Gaià

antic forn d'obra i el Molinot / pont de la riera de Gaià / riera de Gaià / Font de la Tosca

 • Una mica més enllà trobareu un camí que us portarà fins antic Forn d'obra i el Molinot, a sota Cal Fuster i Can Vinyeta. Un cop feta la visita s'ha de tornar al punt del desviament. Ara seguir la pista cap al pont de la riera de Gaià, on un gran pollancre farà de fita visual.
 • Heu de travessar per sota el pont i seguir la pista, a tocar dels camps, que condueixen al mas del Genescà i la capella de Sant Andreu del Genescà. Seguiu per la pista direcció nord, sota l'obaga del Prat, reforestada amb pi roig, a tocar de la riera de Gaià.

ruta joc geocerca a Santa Maria de Gaià

 • Passada la bassa, girar a la dreta per fer front a la part més costeruda de la ruta. Haureu de tornar a pujar per un altre corriol cap a dalt el turó de Santa Àgata, abans, però, ja haureu passat per la Font de la Tosca.  

ruta joc geocerca a Santa Maria de Gaià

vistes de Santa Maria de Gaià

 • Ara ja, només resta baixar per un camí, passant marges i grans blocs de pedra que podrien formar part del desaparegut castell de Gaià.

Dinàmica del joc

ruta joc geocerca a Santa Maria de Gaià

Situat exactament sobre les coordenades i cerca per sota les pedres, entre els arbusts o, a les soques dels arbres... qualsevol lloc és possible. Recordeu que és una ruta llarga. En cas que feu el joc de geocerca, cal que tingueu present el temps i durada de tot plegat. Els Tresors estan intercalats amb els Punts d'Interès. I a buscar!

 

 

+ activitats i rutes pel BERGUEDÀ

+ activitats de rutes joc 

 

 

INSTAGRAM