baner tram baix

Què fem?

Ruta de la fauna de Senet a L’Alta Ribagorça

  1. Home
  2. »
  3. Ruta de la fauna de Senet a L’Alta Ribagorça
adreça:
Senet Alta Ribagorça (l')

Logo Noanil

 

 

 

Excursió amb nens fent la ruta de la fauna de Senet, municipi de Vilaller a l'Alta Ribagorça. Es tracta d'una bonica ruta circular que ressegueix el vell camí del port de Gelada. Aquest espai separa les valls de Boí i Barravés, entre Senet i Barruera. L'itinerari està senyalitzat i té un desnivell de 430m, aspecte que cal tenir en compte per als més petits. L'al·licient, però, es trobar els plafons amb les empremtes i la forma dels excrements de diferents animals que es poden trobar al llarg del recorregut.

 

 

Ruta de la fauna de Senet a L'Alta Ribagorça. Dades i mapa

  • Itinerari: Es tracta d’un recorregut circular amb sortida i arribada al nucli urbà de Senet
  • Durada del recorregut: 6,5 km
  • Temps: 2 h sense comptar amb les parades
  • Desnivell: 430 m
  • Dificultat: fàcil, malgrat el desnivell
  • Època recomanada per fer la ruta: Primavera, estiu i tardor

 

Ruta de la fauna de Senet a L'Alta Ribagorça

 

 

Ruta de la fauna a Senet. Itinerari

Sens dubte el paisatge, rodejats de muntanyes que superen els 3000m, la fauna i la vegetació subalpina de prats i bosc de pi negre són magnífics. L'itinerari s'enfila fins el mirador d'Estarredono, on es pot gaudir d’unes vistes fantàstiques del  massís de la Maladeta. 

Ruta de la fauna de Senet a L'Alta Ribagorça

Es tracta d'una ruta circular que comença i acaba a la mateixa població de Senet. Des del poble i seguint els cartells indicadors surt el camí que fa la ruta.

 

Ruta de la fauna de Senet a L'Alta Ribagorça

Abans de començar la ruta us aconsellem visitar el Centre d’Informació del Parc Nacional d’Aigüestortes a Senet (“La Serradora” a Senet c/ del Port, 10 Tel. 973 69 82 32 ) L'entrada és gratuïta. Hi trobareu informació de la zona i de les rutes que podeu fer. També hi han exposicions temporals. Parc Nacional d'Aigüestortes i Llacs de Sant Maurici

 

 

Ruta de la fauna de Senet a L'Alta Ribagorça

L'espai de la Gelada és un espai d'interès natural, gràcies, sobretot, a la presència del bosc de vells pinars subalpins de pi negre. La seva conservació fa que tota la zona sigui un ambient molt ric en fauna. Si esteu atents i teniu sort es poden veure grups d'isards o algun cabirol. També podreu veure algun rastre de porc senglar o guineu que els nens podran reconèixer gràcies als plafons informatius.

 

Ruta de la fauna de Senet a L'Alta Ribagorça

foto turisme Alta Ribagorça

Per fer la ruta haureu de seguir els pals de fusta on hi ha marcada la petjada d’un isard. Durant el recorregut trobareu diferents plafons explicatius de la fauna i rèpliques de petjades i d’excrements dels animals que us podríeu trobar. La guineu, el teixó, el senglar, la llebre, la perdiu, el cabirol, l'esquirol o l'isard.

 

Altres llocs d'interès

Senderisme en família: ruta de la llúdriga – Parc Nacional d’Aigüestortes
Cascada El Salto a Senet de Barravés
Centre de fauna del Pont de Suert

sortir amb nens per l'Alta Ribagorça

excursions amb nens a l'Alt Pirineu i Aran

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: