Què fem?

Centre de Fauna del Pont de Suert

  1. Home
  2. »
  3. Centre de Fauna del Pont de Suert
adreça: Ctra. de La Pobla de Segur s/n
adreça:
Pont de Suert,, 25520 Alta Ribagorça (l')
telèfon: 973 691 213 / 675 781 875

 

 

 

El Centre de Fauna del Pont de Suert és un espai de recerca i cria en captivitat d’espècies que estan protegides i alguna en perill d’extinció. Un lloc de referència per tal de conèixer, i així protegir, espècies que viuen en els nostres entorns. Animals com ara la  truita comú, el cranc de riu autòcton, la llúdriga europea i el visó europeu. Un dels últim animals que podreu veure al centre és el tritó del Montseny.

Es troba ubicat a una part de la Piscifactoria del Pont de Suert i inclou algunes construccions i un edifici típic de les instal·lacions hidroelèctriques dels anys 50 i 60.

 

Centre de Fauna del Pont de Suert. Informació

El Centre va néixer l'any 1995 i inicialment va ser destinat a la conservació, sensibilització i educació ambiental de la llúdriga. El Centre de Fauna del Pont del Suert és un punt de divulgació i sensibilització principalment d'animals subaquàtics. S'hi realitza la recerca, la reproducció i la recuperació d'individus ferits o malalts.

La llúdriga

  • La llúdriga és un carnívor de la família dels mustèlids, d'uns 5-9 kg de pes i 90-120 cm entre l'extrem de la cua i el musell. De color bru i amb un pelatge molt fi, el seu cos és allargat i d'ell sobresurten unes potes curtes.
  • És un animal d'hàbits semiaquàtics. Es considera un dels millors bioindicadors de la salut dels nostres ecosistemes i de la qualitat dels rius.

Visó europeu

  • És un petit mustèlid endèmic del nostre continent, en greu perill d'extinció. Amb 0,4 a 1 kg de pes, també viu en rius, aiguamolls i altres masses d'aigua. L'expansió del visó americà, les malalties, les alteracions de l'hàbitat i els atropellaments en carreteres són, entre altres, les principals amenaces actuals.
  • Preservació del visó europeu. Va portar les administracions autonòmiques, estatals i europees a impulsar programes coordinats de conservació. Així, en 1999 es va crear el Grup de Treball del Visó Europeu, que és el fòrum tècnic de coordinació entre les Comunitats Autònomes i el Ministeri de Medi Ambient en matèria de biodiversitat.

Tritó del Montseny

  • En la preservació del tritó del Montseny hi estan implicats el Departament d'Agricultura, la Diputació de Barcelona, a través del Parc Natural del Montseny, i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.
  • S'ha pogut incorporar al programa gràcies al condicionadament de les instal·lacions. Aquesta estan dissenyades per mantenir els exemplars en unes condicions ambientals similars al seu hàbitat natural.

 

Més informació

Consulteu els horaris obertura al públic general del Centre de Fauna del Pont de Suert aquí. Trucant es poden fer visites concertades.

*Millor trucar abans d'anar-hi. Només s'hi pot accedir amb visita guiada.

 

 

Altres llocs d'interès

Refugis de fauna i Centres de recuperació d'animals

sortir amb nens per l'Alta Ribagorça

excursions amb nens a l'Alt Pirineu i Aran

 

 

 

Save