baner cavatast

Què fem?

Ruta de la llúdriga – Parc Nacional d’Aigüestortes

 1. Home
 2. »
 3. Ruta de la llúdriga – Parc Nacional d’Aigüestortes
adreça:
Caldes de Boí, Alta Ribagorça (l')

 

 

 

Bonica ruta per un dels itineraris senyalitzats del Parc Nacional d'Aigüestortes a la comarca de l'Alta Ribagorça. Un paisatge d’alta muntanya, amb un impressionant relleu i una gran riquesa de fauna i vegetació. L’aigua, amb gairebé 200 estanys, com l'estany de la llebreta, i innumerables rierols, n’és la protagonista. Fareu un recorregut molt pedagògic que permet identificar els boscos de ribera i les formes del relleu modelades per les glaceres quaternàries. La ruta de la llúdriga és un itinerari familiar que es pot fer sense massa dificultat. Només cal tenir present que, al ser un recorregut d'alta muntanya, el desnivell i les pujades s'hauran de fer a un ritme molt suau per fer-les amb nens petits. gaudiu de l'impressionant Salt del Sant Esperit!

 

Ruta de la llúdriga - Parc Nacional d'Aigüestortes. Dades i mapa

 • Distància: 6,5 km (anada)
 • Temps:  2,30 hores (anada i depenent de les parades)
 • Dificultat: mitjana
 • Desnivell: 430m.
 • Altura: 1.400 - 1.830 m
 • Inici: Palanca de La Molina, des de l’aparcament proper a la L-500- Planell d’Aigüestortes

 

totnens-ruta-lludriga-parc-aiguestortes10

(veure pdf del Parc)

Ruta de la llúdriga dins el Parc Nacional d'Aigüestortes. Itinerari

La ruta s’inicia al costat de la caseta del Parc per la riba esquerra del riu. Conegut tradicionalment com el camí del Pago (camí de l’obac), l’itinerari remunta riu amunt fins arribar a la palanca de Pei (pontet sobre el riu de Sant Nicolau), on tindrem dues opcions: continuar per l’obac o travessar-la cap al solell. Si escollim aquesta darrera opció, passarem al costat de l’ermita de Sant Nicolau, poc abans de tornar-se a unir els dos camins. Des d’aquí el camí continua remuntant la vall, deixant enrere l’estany de Llebreta i la cascada de Sant Esperit per arribar finalment a Aigüestortes.

 

ruta de la lludriga aigüestortes

 

 • De les dues opcions, des de Rutas con los peques han optat per el camí de l'esquerre, passant al costat de l'ermita de Sant Nicolau.

Estany de la Llebreta

estany de la Llebreta

 • Continuar el camí fins arribar a l'estany de la Llebreta. L'estany és d'origen glacial i és un magnífic lloc per poder observar una variada i rica petita fauna i flora d'alta muntanya.

Salt del Sant Esperit

 • Seguint el camí s'arriba fins el Salt de Sant Esperit, on les aigües salten de manera espectacular per sobre de les roques que semblen estar posades en forma d'imponent escala. Aquí es troba el Mirador, amb la barana de fusta on poder gaudir del salt d'aigua.

 

totnens-ruta-lludriga-parc-aiguestortes6

 

 • El Mirador de l'Esperit Sant, a cinc minuts del Planell d'Aigüestortes, està situat sobre d'una roca, és una magnífica ocasió per contemplar pràcticament tota la ruta de la llúdriga.
 • Un cop arribats aquí podeu continuar fins arribar al Planell d'Aigüestortes, en aquest cas, però s'ha optat per descansar una mica i tornar fins l'estany de la Llebreta a dinar.
 • Planell d’Aigüestortes: solcat per mil braços del riu que perd aquí la seva força salvatge per a tornar-se dolç i encalmat.

 

INSTAGRAM

 

 

Save

Save

Save

Save

Save