Què fem?

Cascada El Salto a Senet de Barravés

  1. Home
  2. »
  3. Cascada El Salto a Senet de Barravés
adreça:
Senet Alta Ribagorça (l')

Logo Noanil

 

 

 

L'excursió fins Cascada El Salto a Senet de Barravés us permetrà contemplar un espectacular salt d'aigua d'uns 120 m. I si feu la sortida a la tardor els colors canviants del paisatge li donen un atractiu afegit a l'entorn. Senet de Barravés o  simplement Senet és un poble del nord del terme municipal de Vilaller, a la comarca de l'Alta Ribagorça. Senet està situat a la Vall de Barravés, a 1.340 m. d'altitud, a la confluència de la Noguera Ribagorçana amb el barranc de la Baixada, aigües avall del pantà de Senet. El poble és punt de partida per fer la ruta que envolta el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en l'anomenat Camins Vius.

 

Cascada El Salto a Senet de Barravés

 

Cascada El Salto a Senet de Barravés. Dades i mapa

  • Durada del recorregut: 1h (anada i tornada)
  • Dificultat: baixa

Cascada El Salto a Senet de Barravés10

 

Cascada El Salto a Senet de Barravés. Itinerari

Cascada El Salto a Senet de Barravés

Seguir el carrer del Port que ens deixa a la plaça del poble. Des d’allí surt un camí que passa pel Pilaret de Sant Sebastià i continua cap als peus de l’Esbornada. L'Esbornada és un gran despreniment de roques que va caure per la riuada de 1963.

Un camí fàcil i curt que es pot fer en aproximadament 1 hora.

L'itinerari forma part de traçat dels Camins Vius (que us expliquem més endavant). El Salto (Senet) i de Roca Blanca (Espot) són camins adaptats amb informació tàctil en Braille.

 

El Salto està dins el barranc de la Salvassa i recull les aigües de la muntanya del port de Gelada. Aboca les seves fresques aigües a la Noguera Ribagorçana. El salt d'aigua de El salto té uns 120m d'alçada.

Cascada El Salto a Senet de Barravés

 

Camins vius dins el PN d'Aigües Tortes i Sant Maurici

Cascada El Salto a Senet de Barravés

veure pdf dels Camins Vius

Xarxa de camins històrics que uneix els pobles l’entorn del Parc Nacional a través de la pràctica del senderisme. La volta a peu pel Parc es una iniciativa de turisme que ressegueix tota una xarxa de camins que passen per l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i el Pallars Jussà. Paisatges humans i naturals es barregen en les sis valls que acullen els límits actuals del Parc: les valls d’Àneu, la vall d’Àssua, la vall Fosca, la vall de Boí, la vall de Barravés i la val d’Aran. Cada etapa finalitza en un poble on podreu descobrir els seus atractius.

 

Altres llocs d'interès

Senderisme en família: ruta de la llúdriga – Parc Nacional d’Aigüestortes
Centre de fauna del Pont de Suert

sortir amb nens per l'Alta Ribagorça

Alt Pirineu i Aran amb nens

+ rutes d'aigua

 

 

Save