Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Museu d’Alcover Triàsic

  1. Home
  2. »
  3. Museu d’Alcover Triàsic
adreça: Carrer Costeta 1-3
adreça:
Alcover Alt Camp (l')
Club Súper3: Activitat gratuïta per als súpers, porteu el carnet !
horari: dilluns tancat
telèfon: 977.846.452
correu electrònic: museualcover@alcover.cat

 

 

 

El Museu d'Alcover Triàsic convidarà a gaudir —amb tots els sentits— d’un recorregut que us traslladarà a milions d’anys enrere. Podreu viatjar i veure les pedreres d’Alcover quan eren el fons d’un antic mar ple de vida. S'hi exposa una importantíssima col·lecció de fauna marina i un húmer de rinoceront del Plistocè. La casa noble Ca Batistó, s'ha  restaurat i adequat com a museu. Fareu un recorregut per descobrir el testimoni viu de com la burgesia benestant va implementar la modernitat dins de la llar.

 

Museu d'Alcover Triàsic en família

Museu d'Alcover Triàsic

Per fer la visita molt més atractiva per als nens s'ha creat un taller especial per als més petits.

  • L’aventura comença al endinsant-vos en un antic mar tropical. El conte del Peix Pedra serveix per explicar l’enigmàtic món dels fòssils marins del Triàsic.
  • Els nens podran fer una rèplica amb guix del fòssil més gran de l’exposició que ens podran endur i pintar a casa.
  • Entrareu a les antigues golfes de Ca Batistó per visitar els fòssils marins, tocar el triàsic i descobrir el secret de les Muntanyes de Prades de 240 milions d’anys d’antiguitat.
  • Finalment podreu passejar per la planta noble de Ca Batistó per escoltar la música del seu gramòfon, observar a la minyona com vesteix a la senyora, … i endevinar, com eren alguns objectes actuals ara fa 100 anys.

I si voleu podreu formar part de l'exposició virtual del Museu d'Alcover Triàsic amb una foto del vostre Peix Pedra de colors.

Museu d'Alcover Triàsic

El Museu d'Alcover exposa junt amb la importantíssima col·lecció de fauna marina fòssil del jaciment paleontològic d’Alcover – Mont-ral, (250 milions d’anys), un húmer de rinoceront del Plistocè (entre 1,67 milions d’anys i 10.000 anys) trobat també a les pedreres d’Alcover Mont-ral, classificat com Rhinoceros etruscus.

 

*L’entrada inclou  les exposicions permanents: “Ca Batistó, vida burgesa” i “Triàsic, explosió de vida” . La visita a les exposicions temporals i l’espai Anton Català és gratuïta.

 

 

Altres llocs d'interès

 Mazinger Z de Cabra del Camp

excursions amb nens a l'Alt Camp

+ museus amb nens

 

 

 

etiquetes: