baner tram baix

Què fem?

Castell de Sant Ferran de Figueres

 1. Home
 2. »
 3. Castell de Sant Ferran de Figueres
adreça:
Figueres Alt Empordà (l')

 

 

 

 

El Castell de Sant Ferran de Figueres es considera el bastió fortalesa més gran d'Europa.  Està declarat Bé d'Interès Cultural i s'ha catalogat com a Monument Històric Artístic. Per les seves dimensions excepcionals, els diferents tipus de visita al monument s'agrupen en dos tipus independents i complementàries. Una es realitza pel recinte interior de manera lliure, autoguiada. Mentre que l'altra es fa per l'exterior i els espais subterranis, a càrrec d'un guia monitor.

 

Castell de Sant Ferran de Figueres. La visita

En aquest cas des de Pasajes y paisajes ens descriuen la seva experiència de visita. Varen fer la visita lliure autoguiada amb una guia, que trobareu en diferents idiomes. Té una durada de 45 minuts a 1:30 hores, depenent del vostre ritme i parades. L'accés al castell està ben indicat i disposa d'un aparcament força gran i us deixa a pocs metres de l'entrada.

castell de sant ferran de figueres

 • La visita comença amb un audiovisual introductori a través del qual ens mostra els elements que es troben al recinte. La fortalesa va començar a edificar-se al 1753 i varen tardar uns 13 anys en acabar-la.
 • Des de la Plaça d'armes ja podeu veure les dimensions de la fortalesa. Aquesta està rodejada d'edificis que els anireu descobrint durant el recorregut. Un dels primers recintes és el de l'Arsenal, on es situa una exposició dels fons desapareguts del Museu Militar de Montjuïc.
 • Després de visitar la petita exposició es continua pels diferents recintes i pavellons on es desenvolupava la vida quotidiana. Podreu veure una estança que era la cuina, el forn... Semblen edificis abandonats però estan plens d'atractius i en aquest cas va resultar divertit als nens.
 • La visita es fa, en bona part, en sentit invers a les agulles del rellotge. Anireu, al vostre ritme, ascendint als diferents nivells tot visitant els baluards seguint les indicacions de l'autoguia.
 • seguireu baixant fins arribar a la zona de les cavalleries, que és de les que més impressionen.

 

característiques generals del Castell de Sant Ferran

visita virtual castell de sant ferran

seguiu la visita virtual al castell

 • El Castell de Sant Ferran de Figueres és una  fortalesa amb una planta de pentàgon irregular simètric sobre un eix est‐oest.
 • Està integrada per dos recintes que ocupen una superfície de 550.000m2, dels quals més de 50mil estan coberts.
 • El recinte interior  té una extensió de 325.000m2, consta de 6 baluards units per cortines.
 • Adossades a les cortines i amb sortida al fossà es va construir la cavallerisses amb capacitat per a 500 cavalls.
 • Al centre del castell es troba la plaça d'armes de 149x80m
 • sota la plaça d'armes hi han situades 4 cisternes amb una capacitat per emmagatzemar 9 milions de litres d'aigua. Se l'anomena la catedral de l'aigua.

 

La catedral de l'aigua, el subterrani del castell

catedral de l'aigua castell de sant ferran

La Catedral de l’aigua és una visita activa, que es duu a terme mitjançant vehicles tot terreny i embarcacions pneumàtiques. Per realitzar-la no es requereixen condicions físiques superiors a les de la vida normal i per això els participants ho fan sota la seva responsabilitat.

 

 

Altres llocs d'interès