Què fem?

Reserva Natural Mig de dos Rius

  1. Home
  2. »
  3. Reserva Natural Mig de dos Rius
adreça: carrer del Joncar, 15
adreça:
Sant Pere Pescador Alt Empordà (l')
coordenades: 42.1947937 / 3.0734309

 

 

 

 

La Reserva Natural Mig de dos Rius està situat al marge esquerra del riu Fluvià, a 1,5 km de la seva desembocadura, dins del terme municipal de Sant Pere Pescador. L'espai està inclòs dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i integrat a la Xarxa Natura 2000. Hi trobareu un espai natural que segueix l'últim tram del Fluvià. El gran prat de dall resulta ideal per al gaudi i l’observació de la natura.

 

 

Reserva Natural Mig de dos Rius

  • Distància: 2,39 km
  • Temps: 
  • Tipus ruta: lineal
  • Dificultat: fàcil
  • Lloc de sortida: Parc Reserva Mig de dos Rius (Sant Pere Pescador)

Reserva Natural Mig de dos Rius

Itinerari 5 Aiguamolls de l'Empordà (versió pdf)

 

El recorregut s'inicia al parc de la Reserva Mig de dos Rius amb espai d’aparcament i zona habilitada amb taules i bancs de fusta. L’espai és inclòs dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, refugi de fauna salvatge.

La Reserva Mig de Dos Rius és un espai per a gaudir de l’observació de la natura, on l’aigua del riu Fluvià hi és omnipresent i acompanya el visitant fins a la trobada amb la Mediterrània. La seva superfície inclou bosc de ribera, canyissar i prat de dall. L’espai es troba a frec de la Reserva Natural Integral de l’Illa Caramany, al marge esquerre del riu Fluvià i a 1,5 km de la desembocadura.

Camí de la Llúdriga

Reserva Natural Mig de dos Rius Camí de la lludriga

Dins d’aquesta ruta hi ha el Camí de la Llúdriga, projecte iniciat l’any 1995 amb l’objectiu de la reintroducció de la llúdriga dins el parc natural. Avui dia aquest animal ha anat retornant progressivament, indicador del bon estat de conservació de l’ecosistema fluvial.

L'itinerari serpenteja a cada pas i s'endinsa en la vegetació més espessa amb una vista inigualable del Fluvià. Si estem quiets i callats podrem descobrir alguns exemplars de la fauna autòctona com ànecs, cormorans i un munt d’aus. Les millors hores per observar i escoltar les aus amb més facilitat és a primera hora del matí i ben iniciada la tarda

Una passera de fusta ens condueix al final del recorregut. La ruta segueix per l’embarcador La Llissa, el Fluvià Nàutic i la Bocana fins arribar al mar.

 

 

+ activitats i rutes Alt Empordà

+ rutes a fonts

 

 

 

INSTAGRAM