1. Home
  2. »
  3. Petit Tren de les Mines de Vallcebre
adreça:
Vallcebre, Berguedà (el)
coordenades: 42.201378 / 1.783595
telèfon: 653 94 24 75
correu electrònic: info@trensminersturistics.org

Petit Tren de les Mines de Vallcebre

 

 

 

El Petit Tren de les Mines de Vallcebre està situat en un antic traçat ferroviari de l’antiga zona minera del Coll del Pedrell. Des de l’Associació Trens Miners Turístics estan treballant, des de fa anys, en la seva recuperació. L’objectiu és el de condicionar el traçat i els trens per fer-los accessibles als visitants i esdevenir un punt d’interès turístic de la zona. Però, sobretot, no deixar en l’oblit el passat miner del Berguedà. Durant el curt recorregut podreu gaudir d’un dels barrancs més desconeguts i impressionats del municipi, el torrent del Forat Negre.

 

Petit Tren de les Mines de Vallcebre. Antiga zona minera de Coll de Padrell

A la web de l’associació trobareu la història del traçat, dels vagons i la feina de conservació. El tren sobreviu, sobretot, gràcies a les feines del voluntariat i en les aportacions dels seguidors i visitants. El trajecte és un curt tram de 600 metres que dura poc més de 5 minuts. Arriba fins la mina i s’està treballant per continuar pel seu interior.

El Petit Tren de les Mines de Vallcebre és l’únic tren miner on els seus vagons procedeixen d’una mina. Vagons que es mantenen en el seu estat original fet que li dona un singular atractiu. En aquest moments la via ja arriba fins la mina i es pretén seguir per l’interior. Abans, però, cal rehabilitat la mina. Actualment l’associació disposa de 4 locomotores, i més de 40 vagonetes de mina. Es pretén continuar amb la recuperació total del complex miner de CARBONES MARI.

Consulteu els horaris al seu facebook o fent una trucada al telèfon 653 94 24 75.

Preu, és la voluntat, que serveix per al manteniment i l’ampliació del tram.

 

La restauració del Tren de les Mines de Vallcebre

Petit Tren de les Mines de Vallcebre

(totes les dades s’han tret de la web de l’Associació de Trens Miners Turístics)

A l’estiu de 1997 comencen les primeres tasques de recuperació del traçat amb l’ajut de Camps de treballs, de la secretaria de la Joventut de Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren els tècnics de Cremallera de Núria, Carbonífera del Ebro, Carbones Pedraforca, Carbones de Berga, col·laboradors, empreses i els membres de l’associació.

La participació de l’Associació suposa que cada any es vagin recuperant diferents trams de l’antiga traça del tren miner que restaven desaparegudes. Les tasques comporten l’extracció de terres per tal d’aconseguir la anivellació necessària per anar col·locant la via. Tot per poder posar en circulació les locomotores i del diferents vagons tant pel transport de materials com dels viatgers.

 

*totes les fotos han estat agafades de la web de l’Associació.

 

Altres llocs d’interès