La Dou de Bastareny a Bagà

  1. Home
  2. »
  3. La Dou de Bastareny a Bagà
adreça:
Bagà Berguedà (el)

 

 

 

L'excursió fins  La Dou de Bastareny a Bagà és una curta passejada de poc més de 200 m lineals que us permetran contemplar un dels salts d'aigua més bonics i fotografiats del territori. Un camí ben senyalitzat i un paratge ombrívols i frecs, molt agradable de fer a l'estiu, us permetrà visitar el salt d'aigua i el naixement del riu Bastareny. L'indret està dins dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

 

La Dou de Bastareny a Bagà. Itinerari

totnens-excursio-adou-del-bastareny6

L'excursió també es pot fer a peu des de la població de Bagà

  • Arribar fins a la població de Bagà i creuar el poble en direcció a Gisclareny. Aproximadament a 1 km es troba el desviament que indica la direcció de La Dou de Bastareny, just abans del pont de Sant Joan de l'Avellanet.
  • Continuar per una pista forestal, un 5 km més fins arribar a la casa de colònies La Salle Natura, (Cal Cerdanyola) a l'aparcament es pot deixar el cotxe. També teniu l'opció de continuar la ruta amb cotxe, encara que el camí no és aconsellable per a cotxes de xassís baixos. Seguir el camí de l'esquerre. Cal arribar fins el pont de pedra que creua el riu Bastareny.
  • Deixar el cotxe i seguir a peu. Després de creuar el pont trobareu l''indicador que mostra el camí.

La Dou de Bastareny a Baga

impressionants salts d'aigua a La Dou de Bastareny a Bagà

  • A pocs metres de caminar ja es pot sentir l'espectacular soroll del salt d'aigua.
  • Es pot continuar caminant fins arribar al naixement del riu Balsareny, un 200 m amunt. L'accés no és complicat però cal tenir en compte amb el terreny que pot ser relliscós.
  • El camí es fa en paral·lel al riu.

* A La Casa de Colònies hi surten dos camins, a la dreta es pot anar fins el Bullidor de la llet i, a l'esquerra, és el camí que porta fins a la Dou del Bastareny, el que us mostrem aquí.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save