Què fem?

ruta dels arbres monumentals del Gresolet

  1. Home
  2. »
  3. ruta dels arbres monumentals del Gresolet
fotos de: Parc Natural del Cadí-Moixeró
adreça:
Santuari del Gresolet - Berguedà Berguedà (el)

 

 

 

Excursió per la fageda del Gresolet per fer la ruta dels arbres monumentals del Gresolet. Descobrireu un impressionant bosc d'alta muntanya que guarda imponents faigs i pins monumentals. El faig Gros de les Molleres, l'avet de les Molleres, el Faig del Setrill, el Faig del Clot de l'Om, els Pins Vells de la Pleta o el Pi del Roc de Castellots.Es tracta d'una excursió senyalitzada amb marques verdoses que segueix un petit itinerari que us permet anar-los a veure tot fent una excursió a peu. Ens trobem dins del Parc Natural Cadí-Moixeró

 

ruta dels arbres monumentals del Gresolet

  • Distància: 6Km  + 2Km si aneu fins el Faig del Setrill
  • Temps: 2 h + 35 minuts si aneu fins el Faig del Setrill
  • Desnivell: 415 m (+ 189m amb el variant del Faig Setrill
  • Dificultat: moderada (per desnivell) però fàcil de fer
  • Inici: El camí de les Molleres de Gresolet cap a El Collel. Apartacament a la part baixa de la Vall de Gresolet o a l’àrea recreativa al costat del Santuari de Gresolet.

ruta dels arbres monumentals del Gresolet

d'excursió per la fageda del Gresolet

La ruta comença a la parta baixa de la vall de Gresolet on hi ha la bassa d'aigua i on comença la pista cap al Collell. En aquest mateix punt trobem el indicador de les Molleres i el primer cartell que ens guiarà fins als arbres. En el recorregut per la pista trobem també marques de color blanc i verd del sender local 11, les Molleres.

ruta dels arbres monumentals del Gresolet

Faigs del Clot de l'Om / Faig Gros de les Molleres

ruta dels arbres monumentals del Gresolet 07

Faig del Setrill / Pi del Roc dels Castellots

Aneu seguint els pals indicadors que us duran a fer el recorregut per descobrir els diferents arbres monumentals. Malauradament, ja sigui per la zona de pendents i per les inclemències del temps alguns dels arbres estan una mica malmesos. Tot i així l'excursió per la fageda està plena d'encants. Al final de la ruta arribareu a l'Avet de les Molleres de Gresolet, és un dels avets més alts de Catalunya i es troba a una altitud de 1.630 metres.

La tornada es fa refent la ruta feta. Un cop a l'inici podeu fer la ruta fins el Faig del Setrill.

 

Faig de la Baga de Gresolet o el Faig Setrill

faig del setrill fageda gresolet

Si voleu completar la ruta un cop arribats a l'inici podeu anar fins el Faig de la Baga de Gresolet o el Faig Setrill. Ara us toca seguir les marques de color taronja del Cavalls del Vent, direcció Coll de la Bena i Gisclareny. Haureu de creuar la pista i seguint les marques, entrem a la fageda del Bosc de Gresolet. Una mica més amunt trobem els pals indicadors amb les marques verdoses que ens porten fins al Faig de la Baga de Gresolet o el Faig Setrill. A la base del tronc surt una branca gairebé de manera horitzontal i després s'inclina cap amunt, creant una forma peculiar, similar a un setrill. La tornada es fa refent el camí fet.

 

 

 

etiquetes: