1. Home
  2. »
  3. Ruta de les font de Gironella
adreça:
Gironella Berguedà (el)
coordenades: 42.033877 / 1.881537

 

 

 

 

La ruta de les fonts de Gironella és una bonica ruta circular que ressegueix fins a 14 fonts del municipi. L'itinerari comença a la Font d'en Paco, punt d'inici i final de la ruta. Té un recorregut d'uns 9 Km que es pot fer tranquil·lament a peu tot seguint el PR-C-144 i no presenta dificultat. Durant el trajecte creuareu el Llobregat en dos punts, el pont de Cal Bassacs i el pont de les Eres. Passeig, excursió familiar.

 

Ruta de les fonts de Gironella

Distància: 9km
Temps: 1h 45 minuts
Senyalització: Cartells

 

ruta de les fonts de gironella mapa

La ruta ofereix vistes panoràmiques del municipi en diversos punts i està senyalitzada amb cartells. Segons remarca l'ajuntament els imprescindibles serien: la font de l'ermita, el mirador de Cal Blau , la font dels Tórracs i El pont del diable.

La font dels Tórracs: correspon a la foto principal. La font està col·locada en el marge del costat nord del torrent dels Tórracs, després de creuar-lo per una petita palanca. H trobareu una taula de pícnic i bancs.

Pont del diable de Cal Bassacs: al peu de la llera est del riu Llobregat, davant la fàbrica de Cal Bassacs. Es tracta d'un pont medieval romànic del segle XI-XIV, del qual només es conserva part de l'extrem de llevant. El pont és conegut també amb el nom de Pont de Sant Marc de Cal Bassacs.

 

ruta de les fonts de gironella

ruta de les fonts de Gironella amb 14 fonts del municipi

Font del Paco, la Font de l’Ermita, la Font de Cal Ramons, la Font de Cal Pere Vell, la Font de Cal Feliu, la Font del Tirai, la Font dels Tórracs, la Font de Cal Foroll, la Font del Balç, la Font de Ca La Manuela, la Font de Cal Gibert, la Font dels Dipòsits, la Font del Cuc i la Font de Cal Pequeño.

 

La ruta es pot seguir a través de l’APP de Gironella.

 

 

Berguedà, excursions i activitats amb nens+ excursions pel Berguedà 

+ rutes a fonts

 

 

 

 

INSTAGRAM