Què fem?

Matagalls des de Sant Marçal

 1. Home
 2. »
 3. Matagalls des de Sant Marçal
adreça:
Montseny Vallès Oriental (el)
coordenades: 41.8035124 / 2.4181285

 

 

 

La pujada fins al Matagalls des de Sant Marçal té uns al·licients diferents de la ruta per Collfornic. En aquest cas bona part de l'itinerari transcorre per dins la fageda i això a l'estiu s'agraeix. A la tardor, els colors li donen un aspecte ben diferent. El camí és molt fresat i es segueix sense dificultat encara que trobareu algun tram costerut. L'excursió passa per el pla dels Èvols, coll de Pregon,Coll, coll de l'Home Mort fins arribar al cim. Es pot fer amb nens tot xino-xano.

 

Matagalls des de Sant Marçal. Dades i mapa

 • Distància: 8,43Km.
 • Temps: 3 hores
 • Dificultat: moderada
 • Tipus ruta: lineal
 • 100Cims: 1.697m

Matagalls des de Sant Marçal

enllaç al wikiloc del Palau Robert

 

Matagalls des de Sant Marçal passant pel coll de Pregon

Matagalls des de Sant Marçal

veure vídeo de la ruta

L'itinerari comença al coll de Sant Marçal.

Matagalls des de Sant Marçal

 • 0,00 km (1.106 m). Coll de Sant Marçal. Des de l'esplanada que hi ha just al coll, a l'oest de la carretera i a la dreta d'un plafó informatiu. Se surt per un sender que puja suaument cap a ponent entre matolls. Poc menys de 100 m més endavant, cal girar a la dreta remuntant més fortament fins a entrar a una fageda per on es discorrerà pràcticament fins al cim. El camí, molt fressat i condicionat, ascendeix en direcció O/SO fent algunes marrades fins al pla dels Èvols.
 • 1,22 km (1.361 m), 0 h 40 min. Després d'una forta pujada, el camí planeja un xic i la fageda s'espaia: hem arribat al pla dels Èvols. Es continua pel camí ara en direcció O/NO. Poc més endavant, es reprèn l'ascensió i es voreja el vessant meridional del turó de Sant Marçal, que queda a la dreta (N). Se segueix flanquejant, es passa vora el coll Sesportadores, situat al N, i es puja fins al coll Pregon, on s'arriba després de deixar a mà dreta (N) el turó Sesportadores.

 

Coll Pregon camí de Matagalls

Coll Pregon camí de Matagalls

 • 3,04 km (1.530 m), 1 h 15 min. Coll Pregon. El camí travessa en direcció SO el prat que s'obre enmig de la fageda amb una roca situada al punt culminant del coll. S'entra de nou a la fageda, es fan algunes marrades per superar el fort pendent i s'accedeix a un altre coll.
 • 3,63 km (1.635 m), 1 h 36 min. Coll de l'Home Mort. Poc després, se surt de la fageda i se segueix per la carena sempre en direcció NO deixant el vèrtex un xic a la dreta (N).
 • 4,21 km (1.697 m), 1 h 50 min. Cim del Matagalls. Un cop dalt, per tornar es desfà el camí fins al coll de Sant Marçal.
 • 8,43 km (1.106 m), 3 h. Coll de Sant Marçal, punt d'inici i final del recorregut.

 

 

 

+ rutes Montseny amb nens

+ Vallès Oriental

+100Cims

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: