Gorg de Nafre a Copons

  1. Home
  2. »
  3. Gorg de Nafre a Copons
adreça:
Copons, Anoia (l')

 

 

 

La sortida fins el Gorg de Nafre a Copons és un passeig agradable i senzill apte per a tothom. Una caminada curteta per un camí planer i bonic on s'hi pot anar amb el cotxet. Sobte, que tan a prop del municipi, hi pugui haver un salt d'aigua de prop de 4 metres d'alçada amb un gorg on us podeu refrescar.

Al municipi de Copons hi corren els dos principals cursos fluvials de la capçalera de l'Anoia: la Riera Gran i la de Sant Pere. I és en el Gorg de Nafre on la Riera Gran a de vèncer un fort desnivell, esdevenint un bonic salt d'aigua en mig de molses i vegetació. La quantitat d'aigua que hi podeu trobar es força variable ja que depèn, en bona mesura, de les pluges.

 

Gorg de Nafre a Copons. Dades i mapa

  • Dificultat. fàcil. Apte per anar amb cotxet
  • Temps: un passeig d'uns 10 minuts
  • Distància:
  • Itinerari: lineal, d'anada i tornada. Plaça de Ramon Godó / font / Gorg de Nafre

Gorg de Nafre a Copons

veure wikiloc

 

Gorg de Nafre a Copons. Itinerari

Gorg de Nafre a Copons

La sortida fins el Gorg de Nafre és un bon moment per descobrir el municipi de Copons. Carrerons estrets que condueixen fins la Plaça de Sant Ramon Godó. Després de passar les arcades cal sortir del poble pel cantó de l'oest.

Gorg de Nafre a Copons

Agafar un camí, sense asfaltar, però ben condicionat, que va direcció a la font. El camí transcorre paral·lel a la riera de Veciana rodejat d'arbres. S'arriba a una petita esplanada on hi ha la font i on es troba una taula i bancs per poder fer una parada o pícnic.

Continuant pel camí, a poc més de 100 metres, es troba el Salt de Nafre. Un salt d'aigua de prop de 4 metres que cau entremig de molses i vegetació. El salt omple un petit grog d'aigua on els nens del poble solen venir a l'estiu a remullar-s'hi. L'espectacularitat del salt depèn de la crescuda de la riera per les pluges. Un entorn bonic i tranquil on passar un matí o una tarda. Gorg de Nafre a Copons

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: el pou de gel d’Argençola
Excursions en família: L’engorjat de la Fou – Sant Martí de Tous
Ruta de les barraques de pedra seca a Castellolí

excursions per l'Anoia amb nens

 

 

 

Save

Save

Save

Save