L’engorjat de la Fou a Sant Martí de Tous

  1. Home
cova del diable
adreça:
Sant Martí de Tous, Anoia (l')

 

 

 

L'engorjat de la Fou a Sant Martí de Tous és una bonica excursió per fer en família. Un itinerari de gairebé 10Km que us conduirà per uns dels racons més humits i boscosos de la comarca. Un recorregut poc transitat però ple d'atractius per als petits aventurers. L'itinerari passa per l'ermita de la Mare de Déu de Sentfores del segle XIV i la zona de barraques de pedra seca. Us deixem, també, la ruta curta, d'uns 3Km per si no voleu caminar tant.

 

L'engorjat de la Fou a Sant Martí de Tous. Dades

  • Durada: 2:30h
  • Distància: 9,5 km
  • Tipus d'itinerari: circular
  • Dificultat: fàcil

 

L'engorjat de la Fou a Sant Martí de Tous. Itinerari

Des de la web de l'Ajuntament proposen dos itineraris. El llarg, que seguirem aquí, i el curt d'uns 3Km que parteix des de la masia de l'Aubareda. Tous Actiu - Caminades i itineraris

  • L'itinerari llarg i circular surt des del mateix poble de Tous. Està força ben indicat, amb marques verdes. A prop del parc infantil hi ha la senyalització que va cap a la hípica. Seguir-lo fins el cartell que indica La Fou.

  • Continuar fins un pont, a mà dreta surt el camí direcció al salt. En aquesta ocasió es continua recta, seguint el camí a prop dels camps fins arribar al Santuari de Sentfores. Trobareu la petita zona de pícnic.

  • Seguir pel camí fins veure els cartells de la cova del diable, una balma a la roca. El sender continua baixant fins arribar a l'engorjat i el salt d'aigua. Si hi aneu després de les pluges podreu gaudir de l'espectacle d'aigua.

  • Es continua fent la ruta circular seguint la riera enmig d'una gran vegetació. Depenent de les condicions de la pista us podreu trobar trams ben enfangat o negats d'aigua. Consulteu l'enllaç de rutas con los peques per veure, amb fotos, el recorregut.

Durant el recorregut trobareu indicadors que us durant a la cova del diable. Una balma amb una gran escletxa. Més endavant trobareu la font de la Fou, amb els seu singular cap d'animal.

 

ruta curta fins el salt de Fou i la font

Us deixem l'enllaç de la ruta curta feta per mama, què fem demà? Passa per l'engorjat, la font i la cova del diable.

 

Zona de pícnic del Santuari de Sentfores

Zona de pícnic del Santuari de Sentfores

A davant del Santuari trobareu una petita zona amb taules de pícnic. A som de pícnic trobareu més informació.

 

Altres llocs d'interès

L'Anoia amb nens

 

Carregant el mapa, espereu ...
 

 

Leave a comment

Send message to moderator