Gorgs de Santa Càndia a Orpí

  1. Home
  2. »
  3. Gorgs de Santa Càndia a Orpí
adreça:
Orpí, Anoia (l')

 

 

 

Anar d'excursió amb nens i fer-ho resseguint una riera amb salts d'aigua, gorgs i camins entremig del bosc té un encant especial. L'itinerari del Camí de la Riera de Carme que us portem segueix el tram que va directament als Gorgs de Santa Càndia a Orpí. Aquesta part de la de l'Anoia està catalogada com un Espai Natural Protegit. És una ruta fàcil, planera i curta de 2,5 Km lineals. s'aconsella per a nens acostumats a caminar una mica. Si la feu a l'estiu o quan faci calor sempre teniu l'opció de banyar-vos als gorgs.

 

Gorgs de Santa Càndia. Itinerari

El tram més complicat per anar amb nens petits és el que dóna accés a la tercera gorga, on el camí s'estreny formant un corriol, i allà cal anar en compte, ja que és força alt i no hi ha protecció.

totnens-excursio-riera-de-carme6

  • Sortir del nucli de Carme i anar en direcció a l'ermita de Santa Càndia on podreu deixar el cotxe.
  • A l'ermita trobareu un cartell que indica el  Camí de la riera de Carme cal seguir-lo fins arribar a la primera gorga.
  • Seguir el trajecte resseguint la vora de la riera de Carme. Passareu pel costat d'horts i us endinsareu al frondós bosc. Cal tenir en compte que al principi haureu de vorejar una tanca.
  • El següent gorg que es troba està ben protegit. Es pot baixar i travessar l'aigua si hi ha poc cabal.
  • Per arribar al tercer gorg s'ha de vorejar el segon per sobre de les pedres, ja que hi ha un tros sense camí, però no té cap dificultat. Passat el tram, el camí es va estrenyent fins que s'arriba al tercer dels gorg.
El recorregut es pot allargar per Orpí (serra del la Portella)

 

Com arribar-hi

Cal anar fins el poble de Carme. Una vegada passada la població cal seguir en direcció a Orpí, fins a un trencat que indica 3kms per Orpí. Seguir recte 10 km fins a Santa Maria de Miralles. No s'ha d'anar cap a Orpí, sinó que cal seguir tot recte direcció a Miralles. Uns 2 km, més endavant, ja es troba el trencant de Santa Càndia, on cal seguir el camí que baixa fins l'ermita.

 

Altres llocs d'interès

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: