Què fem?

Ruta dels salts d’aigua de Cabrera d’Anoia

 1. Home
 2. »
 3. Ruta dels salts d’aigua de Cabrera d’Anoia
adreça:
Cabrera d'Anoia, Canaletes, Anoia (l')

 

 

 

 

La ruta que recorre l'entorn de les Valls de l’Anoia està catalogada com a Espai d’Interès Natural. I inclou la bonica ruta dels salts d'aigua de Cabrera d'Anoia de la riera de la Bleda. Un entorn privilegiat envoltat de bosc, vegetació exuberant i torrents que desemboquen al riu Anoia. L'aigua ha configurat un entorn fantàstic de talls geològics al seu pas creant tolls i salts d'aigua com els de la ruta. L'itinerari us descobrirà els valors naturals dels engorjats, els boscos i els espais agrícoles que configuren el paisatge. A tocar teniu una de les pinedes amb pins més alts de Catalunya, La Pineda de Can Ferrer del Coll.

*XTreme - classificada com a ruta XTreme per a nens per tenir algun tram equipat amb cordes per salvar el desnivell. NO recomanada per a nens molt petits ni per als no acostumats a grimpar. Cal anar ben calçats.

 

Ruta dels salts d'aigua de Cabrera d'Anoia. Dades i mapa

 • Inici: el nucli del poble
 • Distància: uns  7Km.
 • Temps: unes 3h si es fa tota la ruta
 • Dificultat: moderada (cal tenir en compte que transcorre enmig d'una espesa vegetació i amb trams que cal superar amb cordes),
 • Senyalitzada: marques blaves però a vegades poc visibles. Es recomana portar un GPS.

 

 

Ruta dels salts d'aigua de Cabrera d'Anoia. Itinerari

Els quatre salts que formen part de la ruta estan dins la riera de la Bleda, una riera que va des de Canaletes fins al Bedorc

 • Salt dels Capellans: és el que queda més apartat de la resta. Al costat hi ha una petita balma, la cova dels capellans.
 • Salt del Cargol. És un engorjat de 35m de desnivell excavat en conglomerat. S’inicia amb un tobogan de 8 m, després un toll i dos ressalts, un altre gorg i un darrer salt d’uns 10 m que ens deixarà en un petit amfiteatre natural totalment envaït per la vegetació, on conflueix un altre torrent per la nostra esquerra. Per alguns el més bonic dels quatre.
 • Salt dels Cups: es troba al torrent de la Font Fresca de la Cremada.
 • Salt de la Mala Dona. Té una alçada d'uns 15m i cau directament a un toll.

 

Cursa dels Salts d'Aigua

S'organitza una cursa 100% natural. Una caminada familiar amb activitats, fira gastronòmica... (consulteu a l'enllaç)

 

Com arribar-hi

 • Des de Canaletes seguir fins la masia de la Bleda, uns 500 m més avall per la pista que mena al Bedorc.
 • Passada la casa, a 50 m cal agafar un camí a l’esquerra. A continuació seguir 50 m més avall un altre també a l’esquerra. Aquest, amb una forta pendent portarà fins al fons de la clotada.
 • Poc abans de situar-nos al llit del torrent, observem a mà dreta un camí mig tapat per la vegetació. Seguir-lo fins trobar un altre trencall a l’esquerra. Aquest no està en massa bon estat, a uns uns 100 m ens s'arriba al cingle que forma el Salt de la Mala Dona.

Informació i fotos d'Anoia Turisme

 

La Pineda de Can Ferrer del Coll - Pi Gros de Can Gallego

Aprofitant que sou a Cabrera d'Anoia podeu anar tot passejant fins la bonica Pineda de Can Ferrer del Coll i fins el Pi Gros de Can Gallego.

Ruta dels salts d'aigua de Cabrera d'Anoia

anar al wikiloc

 

 

Altres llocs d'interès

Save

Save

etiquetes: