1. Home
  2. »
  3. Camadoca – Centre de recuperació de fauna salvatge
web:
adreça:
Santa Maria de Merlès Berguedà (el)
coordenades: 42.0002155 /1.9756873
tipus visita: guiada
obert: de Setmana Santa a finals d’octubre: dissabte, diumenge i festius a les 11 h.
telèfon: 616363261
correu electrònic: hola@adeffa.cat

 

 

 

 

Camadoca és un Centre de recuperació de fauna salvatge un indret per descobrir la riquesa de la natura del país. Les instal·lacions estan situades a l'antiga masia Camadoca. El Centre està gestionat per l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona. Hi desenvolupen tasques de conservació de la fauna i la flora dels rius i els boscos de l'entorn. Les visites son guiades per a tot tipus de públic, també es fan visites per a escoles. Puntualment s'organitzen activitats i tallers relacionats amb la natura i el medi ambient.

 

Camadoca és un Centre de recuperació de fauna salvatge. Visites guiades.

Camadoca Santa maria de Merlès

Els animals que viuen al Centre Camadoca participen en programes de conservació o són animals irrecuperables procedents de Centres de Recuperació de Fauna de la Generalitat.

La visita és guiada per un monitor amb àmplia experiència, que explica les problemàtiques que tenen els diferents animals que s’acullen i com podem contribuir a la seva solució i posar el nostre gra de sorra per la conservació dels hàbitats.

camadoca nens

Un altre dels seus objectius de l'entitat és la sensibilització ambiental i, per això, ofereixen una visita guiada.Al llarg d'aquesta visita, es mostren els principals peixos, crancs, petxines i tortugues que viuen a les aigües catalanes, gràcies als seus aquaris. D'altra banda, també s'hi poden veure els ocells i mamífers que, després d'haver patit un accident, estan a l'espera de ser retornats al seu entorn.

Igualment, es poden descobrir algunes espècies en perill d'extinció, com el visó europeu o la tortuga de terra autòctona.

Més informació

  • Està adreçat a totes les edats, i l’explicació s’adapta a les característiques del públic que ens visita. Té una durada d’1,5 a 2h.
  • Fora de l'horari habitual només admetem grups de més de 10 persones i cal trucar amb antelació per concertar visita.
  • El centre està adaptat per persones amb necessitats especials
  • Des del 2013 s'organitzen diferents tallers de natura, en relació a la conservació d’hàbitats i espècies. Normalment en un mateix dia es poden fer diferents activitats.

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Berguedà

+ activitats familiars

+ Centres recuperació o acollida d'animals