baner tram baix

Què fem?

Fundació MONA a Riudellots de la Selva

  1. Home
  2. »
  3. Fundació MONA a Riudellots de la Selva
adreça:
Riudellots de la Selva, Selva (la)
coordenades: C-25 entre Riudellots de la Selva i Cassà de la Selva

 

 

 

La Fundació MONA a Riudellots de la Selva és un Centre de Rehabilitació on es recuperen del maltractament ximpanzés i macacos que han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. Al centre el primats se'ls hi proporciona una nova llar i tenen la possibilitat de viure i conviure amb els seus congèneres. Una segona oportunitat que tant es mereixen de tenir una vida més digna i lliure de patiment. La Fundació MONA és una entitat sense ànim de lucre. Les visites, tant de particulars com de grups o escoles s'han de concertar.

 

 

Fundació MONA a Riudellots de la Selva. La visita

Us expliquem el Centre a través de la visita que van fer des de mama, què fem demà? Recordeu que abans d'anar-hi heu de fer la reserva, aquí teniu el formulari per omplir. Si ho preferiu també podeu trucar i reservar dia. El preu de l'entrada és una donació per poder mantenir el centre obert i poder així recuperar els animals. Els nens menors de 4 anys no paguen entrada.

Tots els animals que es troben al centre no es poden tornar al seu hàbitat natural.

Fundació MONA a Riudellots de la Selva

La visita consta de tres parts, és guiada i inclou un taller per a famílies amb nens menors de 12 anys. La durada aproximada de la visita és d'una hora i mitja.

Fundació MONA a Riudellots de la Selva

  • Primera part: el guia us portarà a la zona de pícnic on hi ha el material per fer el taller. Hi fareu un joc per als ximpanzés: amagar 3 nous en una bobina de fil camuflades amb fulles de bambú. Mentre el guia explica als nens i adults coses sobre els primats.                                                                                                                             En aquesta zona hi han taules de pícnic i un bonic parc infantil de fusta. Un panell informatiu amb fotos i informació sobre els diferents ximpanzés i macacos.

Fundació MONA a Riudellots de la Selva

  • Segona part: consta de la visita als ximpanzés. En aquesta zona no s'ha de cridar ni córrer ja que podríeu espantar als animals. Mentre es fa la visita el guia va explicant els costums, què mengen o el que vulgueu preguntar. Per sobre de la tanca se'ls hi tira la manualitat que han preparat els nens. Així els ximpanzés juguen i es distreuen buscant les nous.                                                                                                                          Cada ximpanzé té els seu nom i les seves particularitats, aquí els podreu descobrir. Tots es troben en una gran extensió de terreny amb arbres i estructures de fusta per poder enfilar-se i jugar. Disposen d'una caseta on poden dormir. Tot el perímetre esta tancat i no s'hi pot entrar.                                                                                 Els macacos tenen el seu propi espai amb una estructura del mateix color que els seu pelatge.                 Aquesta segona part de la visita fa una volta a tot el perímetre dels micos. Hi ha diferents punts d'observació però aquí no s'hi pot accedir, és d'ús exclusiu dels cuidadors.
  • Tercera part: és la última de la visita. Mitjançant una projecció en vídeo s'explica com va néixer el Centre, la seva construcció i el primer rescat d'un ximpanzé. Depenent de l'organització de visites la part del vídeo pot ser la  primera zona a visitar.

 

Disposen d'una petita botiga amb articles dedicats als animals.

 

Altres llocs d'interès

Excursió en família: el Castell de Montsoliu

Sortir amb nens La Tordera i el parc de les Rieres – Hostalric

Parc de Sant Salvador - Santa coloma de Farners

sortir amb nens a La Selva