Activitats estiu

Què fem?

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català a Olvan

  1. Home
  2. »
  3. Fuives, Centre Mundial del Ruc Català a Olvan
adreça:
Olvan, Berguedà (el)
Club Súper3: porteu el carnet, teniu entrada gratuïta

 

 

 

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català. Està situat al petit municipi d'Olvan al Berguedà. S'hi accedeix des de Cal Rosal, entre Gironella i Berga. En Joan Gassó pare va ser el fundador de la granja i ara, el seu fill n'és el propietari. L'objectiu de la granja és la preservació del ruc català, considerada la millor raça del Món, i ara en perill d'extinció. Són animals molt intel·ligents, forts, treballadors i constants. Les seves característiques físiques els fan imprescindibles per feinejar i carregar en determinats llocs de difícil accés. La visita és una bona manera d'ajudar-los i de conèixer aquest magnífics animals.

 

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català a Olvan. La visita

Millor fer la reserva de la visita, d'aquesta manera us assegurareu poder veure les instal·lacions. Es fa una visita guiada per en Joan Gassó, propietari i veterinari de la granja i fill del fundador. Es recomana anar ben calçat, recordeu que visiteu una granja i entrareu a la zona de les corts.

 

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català a Olvan

La visita consisteix en fer un tomb per tota la granja on veureu els rucs i sempre que es pugui els podreu tocar. Depenen de quan hi aneu podeu arribar a veure fins a 150 burros. Durant el recorregut s'us explicarà les característiques de la raça, quina és la seva alimentació i com es comporten entre ells. Si hi aneu a la primavera segurament podreu veure pollins o fins i tot podreu veure un part, si les condicions ho fan factible.

 

Fuives, Centre Mundial del Ruc Català a Olvan

a la granja també podreu veure vaques

La granja és la típica masia o casa pairal i està datada del segle X. Això ja mereix una visita. A dintre de la masia hi ha la zona de l'ecomuseu on es conserven les eines del camp i estris de la vida rural. En una de les sales hi ha un audiovisual on s'explica la història de la raça i de la granja. Des d'aquesta sala es pot veure el laboratori.

Justa darrera de la masia hi ha una zona de pícnic.

 

Més informació

Teniu més informació al web de Fuives AQUÍ.

  • Horaris: d'11 a 13h. Cal fer reserva abans d'anar-hi (fuives@fuives.com / telf. 646.492.310).
  • Preus: 5€. Menors de 3 anys i Club Súper3 entrada gratuïta.
  • Serveis: taules de pícnic
  • Productes : venda de productes cosmètics fets amb llet de burra.

Apadrinament d'un burro

Si voleu ajudar al seu manteniment també es poden apadrinar. Demaneu informació. Els burros es poden comprar.

 

Altres llocs d'interès