Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Centre de Fauna de Vallcalent

  1. Home
  2. »
  3. Centre de Fauna de Vallcalent
adreça:
Partida de Vallcalent, 63 - Lleida Segrià (el)
coordenades: 41.6172141 / 0.6046252
tipus visita: guiada - cal trucar +973 282 276

 

 

 

El Centre de Fauna Vallcalent (CFV) es va crear l’any 1983 amb la finalitat de portar a terme la recollida, el tractament i la rehabilitació d’animals salvatges que, per motius diversos (intoxicació, caça amb parany, furtius, desnutrició, col·lisions...), han vist disminuïda la capacitat per viure al seu hàbitat natural. L’objectiu final del Centre és l’alliberament dels animals recuperats i la seva reintroducció a la natura. A part de la recuperació al llarg dels anys, s’han obert noves línies d’actuació com ara la cria en captivitat, la recerca o l’educació ambiental. Es poden fer visites en grup, escolars i familiars.

 

Centre de Fauna de Vallcalent. Informació

Centre de Fauna de Vallcalent

Actualment el CFV està estructurat en dues grans àrees. D’una banda, l’Àrea d’Ús Tècnic i, d’una altra, l’Àrea d’Ús Públic. L’Àrea d’Ús Tècnic es divideix en dues unitats, la Unitat d’Hospital i Rehabilitació i la Unitat de Projectes de Cria en Captivitat. La tasca principal de la Unitat d’Hospital i Recuperació és la recuperació dels animals ferits o orfes que arriben al Centre.

Les visites al Centre de Fauna de Vallcalent

Centre de Fauna de Vallcalent

d’aquesta línia de treball és la promoció de la millora de la conservació de la natura a través de diverses activitats desenvolupades al Centre. Amb l’educació ambiental es donen a conèixer totes les tasques que es desenvolupen al Centre de Fauna de Vallcalent i també una aproximació a la fauna salvatge autòctona que podem trobar-hi allotjada. El Centre roman obert al públic des de fa més de 20 anys.

El CFV ofereix la possibilitat de fer un itinerari d’aproximadament dues hores de durada per les instal·lacions d’educació ambiental a grups organitzats i a públic en general.

  • Les visites educatives es fan en horari de matí de dilluns a divendres. Són sempre concertades i guiades per un dels monitors, que explica quina és la tasca dels centres de fauna i la història i biologia dels diferents exemplars allotjats a les instal·lacions destinades a tal efecte.
  • El primer i el tercer dissabte de cada mes (a excepció dels mesos d’estiu) s’ofereix també una visita guiada de caire més familiar. Aquestes comencen a les 11.30 h i tenen un cost de 2 euros els infants i 5 euros els adults.

Per fer reserves per a ambdues tipologies de visites, el telèfon del Centre és el 973 282 276.

Els equipaments del centre

Centre de Fauna de Vallcalent

El Centre disposa de diferents instal·lacions pensades per dur a terme aquestes activitats: l’Estació de Fauna Autòctona, un observatori des del qual observar una llacuna artificial, diferents praderes amb ungulats i el racó de fauna urbana.

Aquestes instal·lacions allotgen tant animals irrecuperables (i, per tant, incapaços de viure per si sols a la natura), com animals salvatges que lliurement decideixen ocupar l’espai que els ofereix el Centre, la llacuna principalment.

 

 

 

Altres llocs d'interès

Refugis de fauna i Centres de recuperació d'animals

sortir amb nens per Segrià

excursions amb nens Terres de Ponent

 

 

 

 

etiquetes: