Què fem?

Camí del Riu de Lleida

  1. Home
  2. »
  3. Camí del Riu de Lleida
Pont del Tòfol
Pont del Tòfol
adreça:
Segrià (el)
coordenades: 41.5904636 / 0.6161378 (Pont del Tòfol)

 

 

El camí del riu de Lleida és una proposta de recuperació i ordenació d’usos de l’entorn del riu Segre al seu pas pel municipi Lleida. L'itinerari d'uns 15 km de recorregut que passa pel Parc de la Mitjana i arriba fins als Aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit, pel marge dret del riu, i fins al canal de Seròs pel marge esquerre. La ruta del Parc Fluvial del Segre a LLeida està pensada per fer-la còmodament amb bicicleta però també és idònia per fer-la caminant com un tranquil passeig. trobareu bancs, zona di pícnic, observatoris d'aus i panells informatius en diferents punts del recorregut.

Camí del Riu de Lleida - Parc Fluvial del Segre a LLeida

Camí del riu de Lleida

Es tracta d’un recorregut per a vianants i ciclistes i discorre al costat del riu Segre en tot el terme municipal de Lleida. Una activitat d’oci respectuosa amb el medi ambient i la cultura local, amb un recorregut de poca dificultat al costat del riu i l’horta de Lleida.

Pont del Tòful Lleida - Camí del Riu de Lleida

Camí del riu de Lleida

*Hem marcat la ruta des del Pont del Tòfol (foto superior), aproximadament a mig camí del recorregut.

Camí del riu de Lleida

Durant el recorregut descobrireu el gran valor ecològic del Segre com a corredor ecològic i territorial. L'itinerari és fàcil i força planer i durant tot el trajecte anireu trobant diferents punts d'interès. Trobareu torres de guaita i observatoris per a ocells, bancs de descans i panells informatius de fauna i flora.  Si el seguiu des de Granyena fins a Butsènit descobrireu vestigis del passat: ermites, molins, canals, séquies, hortes... Mostres de la concentració d’activitats productives que la presència de l’aigua ha provocat.

 

 

Itinerari del Camí del Riu

Camí del Riu de lledia

seguiu el tram sud de la ruta des del wikiloc AQUÍ

Cami del riu Lleida

Si voleu seguir la ruta mitjançant fotos, com la de sobre el text,  visiteu Coronando pìcos, segur que us venen ganes d'anar-hi. Fa un recorregut lineal d'uns 19 Km començant des del molí de Picabaix,a tocar de l'escola Alba fins l'ermita de Butsènit

 

 

Altres llocs d'interès

Parc de la Mitjana de Lleida

sortir amb nens pel Segrià

+ Camins i Parcs Fluvials

rutes en bicicleta

 

 

INSTAGRAM